Prezračevalni sistemi z rekuperacijo

Prezračevalni sistemi z rekuperacijo

Prezračevalni sistemi z rekuperacijo so zelo priljubljeni prezračevalni sistemi, saj so kvalitetni in imajo dolgo življenjsko dobo. Na trgu obstajata dve vrsti rekuperacije. Prva je  centralna, kjer cevi iz vseh prostorov vodijo v en prostor,  drugi centralni sistem pa je  za prezračevanje in kjer je v vsakem prostoru neposredno na zunanjo steno nameščen rekuperator.

Rekuperator zraka z dvema elektromotorjema zagotavlja pretok zraka v hišo in iz nje in vračanje toplote iz odpadnega zraka na zunanjega v izmenjevalcu toplote.  Ohišje iz umetne snovi zagotavlja odlično zvočno izolacijo in zrakotesnost. Prezračevalni sistemi z rekuperacijo omogočajo regulacijo prek TFT zaslona na dotik, ki je nameščen kjerkoli v hiši in omogoča nastavitev pretokov in delovanja, obenem pa sporoča, kdaj je potrebno zamenjati filtre in prikaže morebitna opozorila ob kakšnih napakah ali težavah. 

Prezračevalni sistemi z rekuperacijo so odlični zato, ker so primerni za ljudi, ki imajo težave z alergijami, so hitro nameščeni, cena niti ni tako visoka, možnost namestitve je, ko je hiša še v začetni fazi ali pa so v njej že naseljeni ljudje. 

Prezračevalne naprave

Prezračevalne naprave so v današnjem času zelo pogoste in priljubljene, saj nudijo konstantno pretočnost svežega in čistega zraka, ki je nujno potreben za normalno življenje tako ljudi in seveda tudi živali.

Prezračevalne naprave se lahko namestijo še v začetni fazi, ko se hiša oziroma katerikoli drug objekt gradi ali pa se lahko namestijo že, ko je hiša oziroma objekt naseljen. Prezračevalne naprave imajo različne cene, ki so odvisne od povpraševanja, ponudnikov na tržišču, iz kakšnih materialov so izdelane, kakšna je njihova velikost in za koliko velik prostor gre v objektu.

Če še nimate izkušenj z prezračevalnimi napravami, potem je najbolje da se obrnete na strokovnjaka oziroma prav za to specializirano podjetje, ki vam bo glede na vaše potrebe in želje znala najbolje svetovati, kaj je najbolje za vaš prostor in objekt.

CategoriesUncategorised