Odločitev za lakiranje parketa ni težka

parket2

Lep parket je ena izmed tistih stvari, ki zelo vplivajo na podobo naših notranjih prostorov. Parket je eden izmed tistih kosov notranje opreme, ki se ves čas postopoma obrablja. Če bomo v nekem stanovanju zares prebivali, se bo parket sčasoma gotovo obrabil. Kaj storiti, ko ugotovimo, da si želimo, da bi bil naš parket spet kot nov? Na voljo imamo več možnosti. Ena izmed njih je seveda ta, da naročimo povsem nov parket. Preden pa se odločimo za tako drag nakup, pa bomo seveda premislili tudi o drugih priložnostih. Da bi parket spet pridobil svoj sijaj, bo zagotovil že dobro izbran lak za parket. Z lakiranjem ne dosežemo le lepega sijaja, temveč tudi dobro zaščito pred poškodbami in praskami. 

Na voljo je mnogo različnih lakov

Ko se bomo odločili za lakiranje, nas bo seveda pričakala tudi odločitev, kakšen lak za parket izbrati. Ker je na tržišču na voljo kar velika paleta različnih lakov, bo tukaj potrebno narediti kar temeljito raziskavo. Alternativa temu je seveda to, da se posvetujemo z nekom, ki se na lakiranje parketa dobro spozna. Izvedenec, ki se že dolgo ukvarja z lakiranjem ali brušenjem parketa, nam bo seveda veliko hitreje lahko pomagal izbrati idealen lak za parket, kot če bi se te naloge lotili sami. 

Strokovnjaki bodo tudi dobro poznali lastnosti nekega specifičnega laka za parket in bodo pri lakiranju ravnali temu primerno. Pred uporabo nekaterih lakov je namreč treba parket temeljito zbrusiti, drugi laki pa so primerni tudi za nanos na parket, ki je bil že večkrat lakiran, pa se je lakirana plast že večinoma izbrusila tekom uporabe in hoje po parketu. Pri nekaterih izdelkih bo potrebno po lakiranju parket kar nekaj časa pustiti pri miru, pri drugih pa se bomo lahko po parketu spet prehajali že razmeroma kmalu po postopku lakiranja.

CategoriesUncategorised