Keramične ploščice za različne stanovanjske prostore

Kuhinjske ploščice

Ploščice uporabljamo v različnih stanovanjskih prostorih, saj povsod prinašajo določene prednosti, zaradi katerih so najboljša izbira za zaščito občutljivih površin. Nimajo pa vedno enake funkcije, zato je pomembno, da za vsak prostor izberemo prave ploščice. V ponudbi najdemo različne izvedbe keramičnih ploščic, kar moramo pri opremljanju stanovanja seveda upoštevati.

Kuhinjske ploščice

Zelo pomembno vlogo imajo ploščice v kuhinji, kjer se soočamo z različnimi nepredvidljivimi obremenitvami. Najbolj značilni so mastni madeži, kaj hitro pa se razlijejo tudi kakšne druge tekočine ali pa pustijo za seboj sledi kakšna druga živila. Vsi ti vplivi ogrožajo občutljive materiale, ki ne smejo priti v stik z vodo in drugimi madeži. Kuhinjske ploščice skrbijo za dobro zaščito, predvsem to velja za talne ploščice, pa tudi za stenske ploščice nad delovnim pultom in štedilnikom. Pomembno je, da uredimo dobro zaščito na teh ključnih področjih.

Kuhinjske ploščice imajo sicer tudi druge pomembne naloge, skrbijo recimo za to, da se v kuhinji prijetno počutimo in da prostor tudi lepo izgleda. Tudi to so pomembne funkcije, na katere ne smemo pozabiti.

Keramika za kopalnico

Še bolj značilne so ploščice za kopalnico, saj si v tem prostoru skorajda ne moremo predstavljati drugih talnih in stenskih oblog. Ravno zato je keramika za kopalnico na voljo v izjemno pestri ponudbi, ki se lahko prilagodi vsem potrebam kupcev oziroma uporabnikov.

Potrebujemo seveda predvsem talne ploščice, ki skrbijo za dobro zaščito tal pred curki in zastajanjem vode. Enaki vplivi ogrožajo stene, zato uporabimo stenske ploščice do določene višine, spet pa se lahko posvetimo predvsem posebej izpostavljenim površinah. Keramika za kopalnico vključuje še nekatere druge rešitve, ki lahko ponudijo zelo posrečen končni učinek. Navdušujejo predvsem po meri oblikovani elementi večjih dimenzij, ki kombinirajo funkcionalnost s čudovito estetsko podobo. V vsakem primeru imajo ploščice v kopalnici zelo pomembno vlogo.

CategoriesUncategorised