Oprema profesionalnih vrtnarjev in gozdarjev

Vrtni traktorji

Delo na prostem je pogosto zelo zahtevno, vedno pa potrebujemo ustrezno opremo, s katero se lotimo posameznih opravil. Največ dela bo s travo in drevjem, zato se lahko za nasvet glede opreme obrnemo na profesionalne vrtnarje in gozdarje. Oprema s tega področja je na voljo vsem kupcem, mnogi modeli lepo pokrivajo potrebe bolj in manj zahtevnih uporabnikov, tako da bo gotovo moč najti idealne pripomočke za vse naloge pri delu na terenu.

Motorne žage

Pri delu z lesom potrebujemo dobro žago, s katero bomo pripravljeni na vse mogoče naloge te vrste. Najprej pride na misel podiranje dreves oziroma rezanje debelih debel. V ta namen pride v poštev le izbira zmogljive motorne žage z dolgo rezalno garnituro. Takšne žage so močno prilagojene profesionalnim gozdarjem, saj se s takšnim delom drugi uporabniki zelo redko srečujejo. Čeprav bi si morda mislili, da je zmogljiva žaga zelo uporabna v praktično vsakem primeru, je pogosto bolj priporočljiva izbira šibkejše motorne žage. Takšna žaga bo morda okretnejša in lažja za uporabo, s tem pa bolj uporabna in prijetna pri drugih opravkih, recimo obrezovanju dreves, čiščenju podrasti in grmičevja, pripravi drv in podobno. Tudi čisto majhne motorne žage iz nižjega cenovnega razreda so lahko izjemno uporabne, ne le za domače uporabnike, temveč tudi za profesionalne gozdarje, ki potrebujejo priročno žago za hitro in enostavno delo.

Vrtne kosilnice

Profesionalni vrtnarji uporabljajo zmogljive kosilnice za večje terene, to so predvsem vrtni traktorji. Takšne naprave so zelo vsestranske in ne služijo le košnji. Vrtni traktorji omogočajo uporabo različnih priključkov, odlično se obnesejo v vseh letnih časih, s tem pa močno pomagajo zahtevnim vrtnarjem. Če ne potrebujemo vseh dodatnih funkcionalnosti, ki jih prinašajo vrtni traktorji, se lahko poslužimo tudi drugih sedežnih kosilnic. Spet pa tudi profesionalcem odgovarjajo tudi manjše kosilnice, predvsem nahrbtne kosilnice za košnjo okoli ovir in na manjših zelenicah.

CategoriesUncategorised