Težave z zobmi

Ekstrakcija zob

Za zobe moramo dobro skrbeti, kar pa ni vedno možno. Poleg tega se lahko kakšne težave pojavijo tudi v primeru, da smo precej vestni pri čiščenju zob. Včasih pride do kakšne nezgode ali poškodbe, lahko pa nastanejo kakšna obolenja, ki imajo genetski vzrok. Posledice so lahko zelo hude, zato moramo biti na morebitne težave z zobmi dobro pripravljeni in poznati razpoložljive rešitve. Največjo prednost v takšni situaciji predstavlja dober zobozdravnik, ki lahko ponudi prave rešitve v vsakem primeru.

Najpogostejše težave

Predvsem moramo biti pozorni na tiste težave, ki so relativno pogoste. To je recimo paradontoza, ki se ji sicer lahko učinkovito izognemo, a vseeno pesti tudi tiste, ki se dobro posvečajo skrbi za svoje zobe. Paradontoza je bolezen, ki se kaže na različne načine, saj napreduje in povzroča vedno večje težave. Najprej se pokaže v obliki vnetja dlesni, torej bomo opazili rdeče in občutljive dlesni, značilno je tudi krvavenje pri ščetkanju in nitkanju. V takšnem primeru je že pametno obiskati zobozdravnika in opozoriti na te težave. Paradontoza lahko napreduje in povzroči veliko večje težave, ki jih ne bo več mogoče rešiti z enostavnim posegom. 

Paradontoza se lahko že preventivno prepreči z vestnim vzdrževanjem ustne higiene in dobrim čiščenjem zob. Če pa znake zanemarjamo, bo morda potrebna ekstrakcija zob, zdravljenje pa zahteva zahtevnejše posege. 

Pri nekaterih težavah je možno najti zelo elegantne rešitve, včasih pa se izkaže, da je smiselna le še ekstrakcija zob. Vse je seveda odvisno od primera, zato moramo dobro poznati najpogostejše težave oziroma redno obiskovati zobozdravnika, ki bo znal prepoznati simptome teh težav. Prav tako potrebujemo dobrega zobozdravnika za posege, kot je ekstrakcija zob, kot tudi za osnovna zdravljenja v primeru kakšnih težav. Na srečo je možno večino težav hitro in učinkovito rešiti, če le dobro skrbimo za svoje zobe in imamo tudi dobrega zobozdravnika.

CategoriesUncategorised