Idealna vrata za vsako okolje

Steklena notranja vrata

V vsakem okolju moramo zelo premišljeno izbrati vrata, ki bodo lahko uspešno opravljala pomembno funkcijo. Ne mislimo le na primarno funkcijo vrat, torej omogočanje prehoda med prostori, temveč tudi na druge vloge, ki jih ta oprema prevzame v različnih okoljih. Premisliti moramo predvsem o tem, kakšne so specifične naloge v določenih prostorih.

Vrata za poslovne prostore

V poslovnem okolju je recimo pomembno to, da naredimo dober vtis na obiskovalce. Predvsem komercialni prostori imajo steklena notranja vrata, ki vabijo mimoidoče in odpirajo pogled v notranjost. Steklena notranja vrata so priljubljena tudi v poslovnih prostorih, recimo v pisarnah in drugod, kjer je med drugim pomembno to, da med prostori spuščamo nekaj naravne svetlobe in odpiramo dimenzije na omejeni površini. V vseh takšnih primerih so steklena notranja vrata izjemno uporabna, do izraza pridejo praktično vse prednosti takšnih vrat. Piko na i dodajo avtomatski mehanizmi, predvsem se uporabljajo avtomatska drsna vrata, ki so v komercialnem okolju nepogrešljiva.

Vrata za stanovanje

V stanovanjskem okolju je bolj pomembno to, da so vrata enostavna za uporabo, tudi dovolj poceni, predvsem pa prijazna do stanovalcev, ki jih bodo redno uporabljali. Vse bolj priljubljena izbira postajajo pametna vrata, ki jih je možno dobro prilagoditi za takšno vlogo. S pametnim sistemom opremimo predvsem vhodna vrata, pri katerih želimo imeti nekoliko boljši nadzor. Pametna vrata na različne načine izboljšajo izkušnjo stanovalcev – največji plus je gotovo napreden sistem odklepanja in zaklepanja, ki ga lahko prilagodimo lastnim željam. Na voljo so ključavnice, ki jih odklenemo preprosto s prstnim odtisom, morda s prepoznavanjem obraza ali pa kar na daljavo preko pametnega telefona. Pametna vrata so lahko tudi avtomatizirana, da se odpirajo in zapirajo samodejno, dodatna prednost pa so možnosti za nadzor nad vhodom, recimo varnostna kamera. Takšna vrata se v stanovanju odlično obnesejo, seveda pa niso edina opcija, ki pride v poštev.

CategoriesUncategorised