Elegantna rešitev za prestavljanje palet

paletni viličar 2

Delo s paletami je precej pogosto, in to ne le v skladiščih, pristaniških in na drugih logističnih točkah. Tudi na mnogih drugih delovnih mestih imamo opravka s tovori, ki jih hranimo na paletah, najbolj očitno je to recimo v trgovinah, kjer na ta način tovorimo zaloge do prodajnih polic. Povsod, kjer delamo s paletami, bomo potrebovali ustrezno opremo za dvigovanje in prestavljanje palet. To je običajno paletni viličar, ki ga včasih upravljamo kar ročno, včasih pa pridejo v poštev tudi zmogljivejše in večje izvedbe.

Najbolj priljubljena izbira je električni viličar, ki ima mnoge prednosti pri uporabi v takšnem okolju. Ta naprava je zelo elegantna in praktična, hkrati tudi vsestransko uporabna pri delu s paletami. Pričakujemo lahko odličen učinek, saj bo električni viličar navdušil s široko paleto odlik. Električni pogon je kot nalašč za uporabo v zaprtih prostorih, tudi v trgovinah, kjer je posebej pomembno, da uporabljamo tiho in čisto opremo. Najbolje se obnese kak kompakten paletni viličar, običajno kar ročni voziček, ki omogoča enostavno prestavljanje tovora na paletah. Če moramo tovor dvigovati višje, pa je prava izbira nekoliko zmogljivejši električni viličar. V vsakem primeru imamo na voljo veliko opcij, ki ponujajo dobre rešitve. Ker so ti viličarji v veliki meri vsestransko uporabni, lahko pričakujemo zadovoljstvo z različnimi modeli, torej se lahko brez skrbi posvetimo tudi izbiri raznih manj pomembnih detajlov. 

Paletni viličar je močno prilagojen prestavljanju palet. Res je sicer, da ga lahko pogosto uporabimo tudi za kakšne druge naloge pri delu s težkim tovorom, a vedno moramo upoštevati tudi omejitve, ki jih prinaša takšna oprema. Če napravo uporabljamo za delo, za katerega ni prilagojena, pride lahko tudi do kakšnih nezgod in poškodb. Za vsako delo imamo na voljo prilagojeno opremo, zato se je treba najprej odločiti za ustrezen viličar glede na zahteve dela.

CategoriesUncategorised