Napredne storitve profesionalnih tiskarjev

Perforacija

K profesionalnemu tiskarju se bomo odpravili takrat, ko imamo opravka s kakšnimi posebej zahtevnimi nalogami. To so različni projekti, ki jih ne moremo opraviti doma, seveda pa takšni ponudniki prinašajo tudi mnoge druge prednosti, ki jih drugje pač ne moremo najti. Splača se izbrati profesionalce, ki bodo svoje delo opravili brezhibno, še posebej če imamo opravka s kakšnimi občutljivimi motivi, to je recimo tiskanje fotografij.

Zahtevni motivi terjajo pravo opremo in dovolj izkušenj pri delu. Najprej bo treba izbrati prave tehnike in materiale za tisk in morda pripraviti tudi prav posebno rešitev, če gre za kakšne posebne želje. Ni pa nujno, da so to prav neobičajne potrebe naročnikov – tudi tiskanje fotografij je lahko zahtevno, saj je treba barve zvesto reproducirati, da ne pride do kakšnega popačenja, prav tako je treba izdelati kakovostne fotografije, ki bodo zanesljivo shranile neprecenljive spomine za dolgo časa. Za popolno zadovoljstvo pride v poštev le profesionalno tiskanje fotografij pri uglednih tiskarjih. Na srečo bo ta storitev verjetno dokaj poceni, tako da lahko koristimo odlične storitve za izdelavo brezhibnih fotografij.

Obdelava tiskovin

Tiskarji se predstavljajo predvsem s svojimi zmožnostmi pri tiskanju, a še bolj pomembna je včasih naknadna obdelava natisnjenih materialov. To je recimo perforacija, ki se je poslužujemo pri tiskanju različnih tiskovin. Perforacija je neprecenljiva že pri tiskanju položnic, kar pride v poštev za mnoga večja podjetja, pa tudi pri pripravi domiselnih reklamnih letakov in drugega promocijskega gradiva. V tem primeru omogoča perforacija hitro in enostavno zbiranje povratnih informacij, s tem pa dosežemo veliko boljši učinek promocijskih vsebin.

Nadalje pa obdelava tiskovin vključuje še mnoge postopke, ki jih ne gre zanemariti. Lahko so dokaj osnovni, recimo prepogibanje zloženk ali spenjanje, med naprednimi pa najdemo vezavo, spenjanje raznega obsežnega gradiva, nekateri tiskarji pa na tem področju ponujajo še bistveno več možnosti.

CategoriesUncategorised