Izkoristek prostora v manjšem stanovanju

Kotne sedežne garniture

Trendi nakazujejo na to, da bomo tudi v prihodnje pogosto posegali po dokaj kompaktnih stanovanjih. Vedno več prebivalstva namreč živi v mestih, tam pa so zazidljive površine dokaj omejene, svoje pa dodajo še visoke cene nepremičnin. A na srečo je možno tudi manjše površine dobro izkoristiti. Največ lahko dosežemo s pozorno izbiro večjih kosov opreme, predvsem sedežne garniture ponujajo različne učinke, ki se jih splača izkoristiti.

Če imamo v dnevni sobi dovolj prostora za veliko garnituro, potem smo pri izbiri pohištva precej svobodni. Drugače je, če bi tak element le stežka lepo umestili v prostor. V tem primeru bo treba poiskati optimalno rešitev, ki ponuja udobje in uporabnost, ne zaseda pa preveč dragocenega prostora. Pravi odgovor so lahko kotne sedežne garniture, ki so znane prav po tem, da ponujajo idealen izkoristek prostora. V kotih običajno nimamo kakšne zelo uporabne opreme, medtem ko kotne sedežne garniture tudi v svojem kotu ponujajo zelo udobno in prijetno zavetje. Tako lahko površino dobro izkoristimo, ne da bi morali žrtvovati prostor, ki bi ga sicer zavzela kakšna druga uporabna oprema.

Seveda kotne sedežne garniture niso edina opcija. Tudi manjša stanovanja ponujajo nekaj svobode pri izbiri različnih izdelkov za ta namen, nekatere alternative pa so posebej posrečene. Večje sedežne garniture resda ne pridejo v poštev, a na voljo imamo še celo vrsto drugih možnosti. Morda bo prav tako posrečen manjši kavč, še posebej če pobrskamo po višjem kakovostnem razredu. Takšni izdelki ponujajo popolno udobje in prijetno zatočišče v času, ko bi se radi doma povsem sprostili, ne zasedejo pa veliko prostora. Prav tako lahko dobro alternativo ponudijo naslanjači, ki tudi odlično izkoristijo majhno površino, pravzaprav pa lahko ponudijo celo več udobja od sedežne garniture. Prava izbira je odvisna od cele vrste faktorjev, tako da ne moremo podati le enega pravega odgovora.

CategoriesUncategorised