Idealna ponudba adrenalinskih aktivnosti v soški dolini

Raftanje na Soči

Obisk soške doline gotovo navduši že s samim ambientom, ki je kot nalašč za izvajanje raznih aktivnosti v naravi. Že če se posvetimo le kakšnemu sprehodu ali pa se odpravimo na raziskovanje s kolesom, bomo deležni čudovitih razgledov in edinstvenega občutka neokrnjene narave v naročju alpskih vršacev. Še boljšo izkušnjo ponujajo nekatere organizirane dogodivščine, ki se jih splača izkoristiti. Na voljo imamo zelo široko ponudbo, ki gotovo lahko ponudi nekaj za vsakega pogumneža.

Skok s padalom v tandemu

Kar takoj lahko začnemo z eno izmed najbolj navdušujočih aktivnosti – to je skok s padalom v tandemu. Gre za podvig, s katerim se lahko soočijo le redki pogumneži. Za nekatere gre za premagovanje strahu, drugi pa preprosto uživajo v sproščanju adrenalina in čudovitih razgledih, ki jih ponudi ptičja perspektiva. Pravzaprav imamo ravno iz zraka najboljši razgled na vso soško dolino, vidimo pa lahko vse do morja. Morda so prav zato priljubljene aktivnosti, kot je skok s padalom v tandemu, pa tudi panoramski poleti z bovškega letališča in nenazadnje vzponi na visoke gore v okolici.

Aktivnosti na reki Soči

Če pa bi raje ostali nekoliko bližje varnim tlom, je bolje pobrskati po ponudbi preostalih aktivnosti, ki je prav tako bogata. Ni treba ostati na trdnih tleh, lahko se podamo kar na reko – raftanje na Soči je posebej priljubljeno, prav tako je veliko povpraševanja po spustih s kajakom. Tako s kajakom kot z raftom je možno doživeti nepozabno izkušnjo, gotovo pa prav raftanje na Soči lahko postavi piko na i obisku soške doline. Ta aktivnost je namreč kot nalašč za družine in skupine, saj ne gre le za adrenalinski spust, temveč tudi za druženje in zabavo. Ravno zato je raftanje na Soči skoraj obvezna izbira, če se kdaj znajdemo v krajih ob zgornjem toku reke Soče.

CategoriesUncategorised