Ninica kot otrokova najljubša spremljevalka

ninica

Ob rojstvu otroka pogosto razmišljamo o tem, kaj bi mu kupili za darilo. A nič ni lepšega in ljubšega ter očem bolj zaželenega kot kakšna prisrčna ninica.

Ninice so vam na trgu na voljo v številnih možnih podobah, a najpogosteje v obliki kakšne ljubke živali. Za otroka ninica predstavlja varnost, nežnost, ljubezen, brezskrbnost. Nekateri jo smatrajo kot igrače, spet drugi v ninici vidijo veliko večjo funkcionalnost.

Ninice različnih barv in tipov

V specializiranih prodajalnah z otroško opremo vam je na voljo ninica v številnih možnih barvah in tipih. Navadno so torej okrašene z najrazličnejšimi plišastimi živalmi. Tudi same cene ninic so zelo ugodne. A pazite, da boste izbrali takšno ninico, ki bo čim bolj kakovostna ter trpežna. Materiali, iz katerih je ninica izdelana, pa morajo biti obvezno prijetni pa tudi prijazni do otroške kože.

Otrok v spremstvu ninice lahko veliko hitreje ter lažje zaspi. Ninica namreč malčku ponuja veliko mero toplote ter prijetnega udobja. Vsekakor pa je takšen izdelek za otroka dobrodošel še kje drugje in ne samo v njegovi prijetno topli postelji. Vzame jo lahko s seboj na pot, na primer v vrtec, na izlet, na morje in še kam drugam.

V družbi ninice se odlično počutijo tudi starši

Tudi ko boste z otrokom odšli na kratek sprehod z vozičkom, v torbo oziroma nahrbtnik ne pozabite dati ninice. Ko bo otrok nemiren ali se bo jokal ter ga ne boste zmogli umiriti, mu ponudite ninico. Velika verjetnost je, da se bo v hipu umiril, stisnil ninico k sebi in morda celo zaspal.

Ninica je vsekakor najbolj dobrodošla za novorojenčke oziroma dojenčke. Po drugi strani pa lahko ninico vidite tudi v rokah nekoliko starejših malčkov. Nekateri se namreč na takšne izdelke zelo navežejo in jih imajo pri sebi tudi več let. Če je ninica izdelana iz kakovostnih materialov, jo lahko za otroka shranite za lepe spomine.

CategoriesUncategorised