Možnosti, ki jih za canyoning Soča odpira obiskovalcem

Canyoning Soča

Med priljubljenimi adrenalinskimi aktivnostmi pridobiva vedno več ugleda soteskanje oziroma canyoning. Soča je pri nas prava destinacija za takšna doživetja, saj je ponudba dobro razvita in je možno najti vodene aktivnosti te vrste. Seveda pa je veliko odvisno tudi od naravnih danosti, kar je pri soteskanju še posebej opazno – ta dejavnost je možna le v naravnih soteskah manjših vodotokov, kjer lahko raziskujemo strugo po celi dolžini.

Za canyoning Soča ponuja pritoke

Hitro ugotovimo, da je za canyoning Soča preširoka in preveč deroča, pa tudi kakšnih posebej zanimivih sotesk nima, ki bi jih lahko raziskovali na tak način. Veliko bolje bo reko raziskovati na raftu ali kajaku, medtem ko za canyoning Soča ponuja svoje pritoke. Ti so veliko bolj atraktivni za to dejavnost.

Najboljšo ponudbo dobimo v Bovcu, kjer organizirajo lokalni ponudniki odprave po strugah različnih pritokov reke Soče. Najdemo lahko dobro ponudbo za te aktivnosti, če pobrskamo po spletnih straneh posameznih turističnih agencij. Nekateri ponudniki imajo lepo predstavljene različne možnosti, med katerimi lahko izbiramo, prav od izbrane soteske pa je odvisna končna izkušnja, saj se bo treba spopasti s preprekami, ki jih ponuja izbrana struga.

Canyoning Soča v atraktivnih soteskah

Lokalni turistični ponudniki za canyoning izbirajo atraktivne soteske, tako da lahko vedno pričakujemo nepozabno doživetje. Tako pa je možno izbirati tudi med različnimi izkušnjami, ki jih ponuja za canyoning Soča s svojimi pritoki. Nekatere soteske so dokaj kratke in niso pretirano zahtevne, tako da celotna odprava traja recimo dve uri. Seveda bo treba tudi pri takšni odpravi premagovati naravne ovire na poti, a veliko več časa lahko posvetimo občudovanju okolice in raziskovanju vodotoka. Zahtevnejše odprave pa so lahko bistveno daljše, vključujejo tudi spust po vrveh in podobne manevre pri premagovanju naravnega poligona. S profesionalno izvedbo je canyoning Soča povsem varna aktivnost, a adrenalina gotovo ne manjka.

CategoriesUncategorised