Redni servis toplotnih črpalk podaljšuje življenjsko dobo naprav

servis toplotnih črpalk

Ker so toplotne črpalke tudi pri nas zelo priljubljene naprave, jo morda uporabljate tudi sami. Če jo, nas zanima, ali ste letni pregled svoje naprave že opravili. Če še ne, potem pohitite. Reden servis toplotnih črpalk napravam omogoča bistveno daljšo življenjsko dobo, obenem pa še veliko manj nepotrebnih težav v zimskem času.

Tako kot vsako prevozno sredstvo tudi toplotne črpalke potrebujejo ustrezen servis. Ta je namreč ključen za njihovo brezhibno delovanje. Povprečna življenjska doba črpalke je 15 let. Vemo pa, da lahko dober servis toplotnih črpalk poskrbi za bistveno daljšo življenjsko dobo. Za najdaljšo dobo naprave se torej priporoča redne preglede in vzdrževanje pri zanesljivem serviserju, kot je servis Sanitar.

Serviserji pri pregledu črpalke preverijo več kot deset ključnih točk in sistemov. Med njimi so tudi cevne povezave ter spoji in količina hladiva v črpalki. Po nekaj letnem delovanju se na prenosnikih toplote lahko nabere kar precej umazanije, v obliki prahu. Učinkovitost črpalke je zato posledično lahko veliko slabša.

Radiatorsko ogrevanje v primerjavi s talno obliko gretja

Čeprav je na primer talno ogrevanje ena od najbolj priljubljenih oblik gretja, pa še vedno lahko povsem brez dvoma trdimo, da je najbolj priljubljena oblika klasično radiatorsko ogrevanje. Montaža novih radiatorjev je sila preprosta in hitra, obenem pa vse skupaj ni pretirano draga investicija.

Radiatorsko ogrevanje velja za visokotemperaturno ogrevanje. Naprave oziroma radiatorje lahko priklopimo na sistem ogrevanja s plinsko etažno pečjo, kotlom na biomaso, olje; etažno pečjo. Največje prednosti takšne vrste ogrevanja so zagotovo hitra izvedba, precej nizki stroški investicije, cevi namreč lahko napeljemo kar po stenah ter priključimo na že obstoječi ogrevalni sistem.

Po drugi strani pa vam talna oblika gretja ponuja nekaj prednosti, ki vas bodo morda še bolj prepričale. V prostoru ne boste videli nobenih vidnih ogrevalnih naprav, obenem bo razporeditev temperature od tal do stropa v prostoru popolnoma enakomerna.

CategoriesUncategorised