Gaming računalniki

Ljubitelji računalniških iger se uvrščajo med najbolj zahtevne računalničarje, kar pomeni, da bodo posegali po vrhunskih napravah z impresivno zmogljivostjo. Takšnih računalnikov pa ne dobimo kar na prodajnih policah najbližjega trgovskega centra – treba se bo posvetiti funkcionalnostim in zmogljivostim ter izbrati napravo, ki bo v tej pomembni nalogi kar najbolj prepričala. Na voljo imamo različne rešitve.

Mnogi igričarji prisegajo na namizne računalnike, kar je povsem razumljivo. Ti namreč ponujajo veliko več prilagodljivosti in odpirajo možnosti za nadgradnje, hkrati pa dopuščajo poljubno uporabo vse mogoče računalniške periferije. Takšni gaming računalniki so pogosto poljubno sestavljeni in vključujejo konfiguracijo, ki je povsem prilagojena svojemu namenu. Iz tega izvirajo mnoge prednosti takšnih rešitev. Posledično pa to pomeni, da niti ni pomembno, kateri računalnik izberemo – gaming računalniki se bolj primerjajo po posameznih komponentah in zmogljivostih, kot pa po znamki ali kakšni drugi lastnosti. 

V zadnjih letih pa tudi prenosniki postajajo vedno bolj mamljiva alternativa, saj so postali že skoraj povsem enakovredni namiznim igričarskim računalnikom. V višjem rangu najdemo izjemno zmogljive prenosnike, ki bodo tudi na poti zagotovili odlično izkušnjo pri igranju zahtevnih iger. A seveda bodo mnogi želeli za igranje iger uporabiti tudi druge računalnike, tudi če ti niso prilagojeni prav igram. Dobro se znajdejo prenosniki, kot so tisti iz serije ASUS ZenBook – to so namreč računalniki, ki se ponašajo predvsem z zmogljivo konfiguracijo. Računalniki iz serije ZenBook imajo odlično razmerje med ceno in zmogljivostjo, saj ne vsebujejo nepotrebne navlake. S tega vidika so tudi za igričarje zelo privlačni, saj je možno dobiti prenosnik ZenBook s prepričljivo konfiguracijo za precej nizko ceno.

Seveda imamo na voljo še nekatere druge alternative, ki prinašajo tudi svoje kompromise. Gaming računalniki so na voljo v vseh mogočih izvedbah, o končni izkušnji pa nadalje močno odloča še računalniška periferija. Vsak igričar mora torej sam sestaviti svojo bojno postajo, le tako lahko računa na popolno zadovoljstvo. 

CategoriesUncategorised