Učinkovito prezračevanje hiše 

Rekuperator zraka

Prezračevanje prostorov je izjemno pomembno. V nasprotnem primeru si ne boste zagotovili dovolj kakovostnega bivanja. Sicer pa je prezračevanje izjemno širok pojem. Lahko govorimo o prezračevanju enega prostora, o prezračevanju stanovanja in ne nazadnje tudi o prezračevanju hiše. 

Prezračevanje hiše si lahko zagotovite z eno centralno ali pa večjim številom lokalnih naprav za prezračevanje. Te so praviloma vgrajene v posameznem prostoru. Centralno prezračevalni sistem boste morali vgraditi na način, da vam bo lahko dobro zagotavljal preprečevanje gibanja zraka iz obremenjenih prostorov, kot so na primer kopalnice, sanitarije, kuhinje ter podobno, v preostale prostore hiše. 

Učinkovito prezračevanje hiše si boste omogočili z ustrezno lokacijsko postavitvijo elementov za vpih ter zajem zraka. Lokalna in centralna rekuperacija se lahko tudi dobro kombinirata. Za dodatni nasvet za najučinkovitejše prezračevanje vaše hiše se lahko obrnete na strokovnjake. Najdete jih lahko na spletu, kjer ponujajo svoje izdelke ter storitve za kakovostno vrsto prezračevanja za vse vrste objektov. 

Rekuperator zraka oziroma prezračevanje z rekuperacijo 

Sodobni izolativni materiali so sicer izjemno dobrodošli, vendar pa vam prinašajo tudi posledice, kot je na primer potreba po prisilnem prezračevanju. Pri tem lahko ključno vlogo prevzame rekuperator zraka.

Rekuperator zraka oziroma prisilno prezračevanje z rekuperacijo se je zlasti pričelo uveljavljati pri novogradnjah, prav tako pa je izjemno koristno tudi v primeru sanacije že obstoječih objektov. Rekuperator zraka omogoča zadostno izmenjavo zraka v bivalnih prostorih, in sicer ob znatnem zmanjšanju toplotnih izgub ter povečanju energetske učinkovitosti samega objekta. 

Naprave, ki se uporabljajo pri prezračevanju objektov z rekuperacijo, so lahko vgrajene popolnoma samostojno ali pa so s čim dobro kombinirane, na primer s  klimatskimi napravami oziroma sistemom klimatizacije. 

Kako rekuperacija poteka in kaj vse je potrebno za njeno namestitev v določen objekt, si lahko pobliže pogledate na spletni strani ponudnika, ki vam zagotavlja odličen način prezračevanja vseh možnih objektov, tudi vašega doma. 

CategoriesUncategorised