Trajne dentalne rešitve

Gotovo si ne želimo, da bi nas težave z zobmi spremljale skozi dolga leta, kot se to rado zgodi. Že manjše nevšečnosti v ustni votlini so lahko zelo neprijetne in boleče, poleg tega se rade stopnjujejo in povzročijo še bistveno večje težave. Še bolj ključne pa so trajne rešitve pri kakšnih posebnih posegih, recimo pri preoblikovanju zobovja, če zobje nepravilno rastejo, kot tudi pri rekonstrukciji v primeru manjkajočih ali poškodovanih zob. Vsekakor ciljamo na rešitve, ki ponudijo dober rezultat in so zelo zanesljive tudi na dolgi rok.

Na področju zobne protetike se pogosto zanesemo na zobni implantat, ki je nepogrešljiv pripomoček pri rekonstrukciji poškodovanih ali manjkajočih zob. Gre za vsadek, ki se vgradi na čeljust in ponuja mesto za namestitev končnih protetičnih izdelkov. S tem ima zobni implantat izjemno pomembno nalogo, hkrati pa je stalno deležen tudi večjih obremenitev. Jasno je, da se bo v tej vlogi lahko dobro obnesel le kakovosten izdelek, poleg tega moramo paziti še na to, da zobni implantat vgradi izkušen in dobro usposobljen zobozdravnik. Zanašamo se na to, da bodo protetični izdelki brez težav opravljali svoje delo skozi dolga leta uporabe, kar ni povsem enostavna naloga.

Po trajnih rešitvah povprašujemo tudi pri ortodontih. Tam je odličen primer takšne rešitve fiksni zobni aparat, ki ima mnoge prednosti. Koristi seveda predvsem tistim, ki želijo uspešno premestiti nepravilno izrasle zobe v kar najkrajšem času. Res je sicer, da ima fiksni zobni aparat včasih tudi kakšne dobre alternative, a običajno predstavljajo zelo dobro rešitev, ki ponudi odlične rezultate na dolgi rok. Glede na to, da želimo z aparatom doseči trajno spremembo v izgledu zobovja, je vsekakor pametno uporabiti fiksni zobni aparat, ki pri tem kar najbolj pomaga. Seveda pa je treba upoštevati specifike primera, saj ne pridejo vedno v poštev povsem enake rešitve.

CategoriesUncategorised