Kolesa različnih vrst

Kolesa

Kolesa lahko razdelimo v različne kategorije. Najbolj poznana so zagotovo cestna kolesa, ki so namenjena izključno vožnji po gladkem asfaltu, saj bi se na kamniti cesti hitro poškodovala in preluknjala. Ravno zato moramo dobro premisliti, kje in kako bomo uporabljali svoje kolo. Navadno imajo kolesarji, ki imajo doma cestno kolo, na voljo še dodatna kolesa, ki so primerna za različne terene.

Kolesa, ki se poleg cestnih veliko prodajajo so zagotovo gorska kolesa, ki imajo značilne odebeljene in ojačane gume. S takšnimi gumami se lahko vozimo tudi po bolj zahtevnih predelih ter če želimo tudi po cesti. To so kolesa, ki jih obožujejo mlajši, ki radi vodijo po neuhojenih gozdnih poteh.

Kolesa, ki so primerna za vse starosti pa so električna, ki nam pomagajo potiskati kolo v klanec. Čeprav veliko kolesarjev zaničuje tovrstna kolesa je dejstvo, da so ravno tako koristne za človeka, saj se ob rednem kolesarjenju človeško telo izredno dobro razgiba in razmiga. Vsekakor moramo pred nakupom pomisliti, kje bomo kolo uporabljali in po kakšnem terenu najraje vozimo. Za vsakdanjo domačo uporabo je zagotovo optimalno navadno kolo, ki ima takšne gume, ki so primerne za različne površine.

Trenažer je odličen za ženske

Trenažer je odličen pripomoček za vse ženske, ki si želijo tudi pozimi imeti vitko postavo in natrenirano telo. Ženske zelo rade kolesarijo, kar pa je čez zimo praktično nemogoče, saj so temperature prenizke, da bi lahko kvalitetno kolesarile ter uživale v naravi. Ravno zato se vse več ženskih kolesark odloči za lasten trenažer, ki ga brez težav priključijo na svoje kolo.

Trenažer nam omogoča vadbo tudi v stanovanju, saj ne porabi veliko prostora. Vse kar moramo storiti je to, da ga namestimo na svoje kolo in že lahko začnemo poganjati. Sprednje kolo bo pri tem pri miru, mi pa bomo poganjali od tal rahlo dvignjeno zadnje kolo.

CategoriesUncategorised