Si želite večkrat pripravljati hrano izven svoje kuhinje?

letna kuhinja

Bodimo iskreni, po nekaj časa postane priprava nekaj precej rutinskega, mogoče celo nekoliko dolgočasnega, vendar ne smemo pustiti, da se popolnoma prepustimo takemu mišljenju. Vedno imamo možnost, da se nekoliko bolj prepustimo eksperimentaciji in letna kuhinja je edinstven način, da to lahko tudi dosežemo. Letna kuhinja ni nekaj, na kar takoj pomislimo, ko nam pade na pamet priprava hrane na vrtu, to vlogo po navadi prevzamejo žari na plin ali drugi žari recimo na oglje ali električni žari, vendar se je letna kuhinja nekoliko drugače umestila v srca ljudi.

Na žaru pogosto pripravljamo hrano takrat, ko prirejamo neko zabavo. Drugače skoraj da nikoli ne gremo postaviti žara, vendar je letna kuhinja namenjena prav temu, da na nek način normalizira pripravo hrane na vrtu, in sicer tako, da ta ne poteka prav nujno na žaru. Skoraj da vsi žari hrani dodajo tudi prav poseben okus, žari na plin še skoraj da najmanj, vendar če je na vrtu zgrajena letna kuhinja, smo primorani tam pripravljati tudi kaj drugega, kot vedno le čevapčiče. Tako se lahko kdaj znajdemo v situaciji, ko pripravljamo bolonjsko omako v družbi otrok, ki na vrtu brcajo žogo, ali pa moža, ki se je odločil počiti v senci po delu na zelenjavnem vrtu.

Žari na plin, ali kateri koli drug način dovajanja toplote dobijo včasih preveč zaslug za pripravo hrane na vrtu in tega se moramo zavdati, saj lahko tudi drugje na vrtu pripravimo ravno tako okusno hrano kot recimo, kot smo sugerirali, v letni kuhinji. Že vedno pa so žari na plin nekaj, kar ne bo samo izginil, seveda imajo še vedno svoje pravo mesto in sicer to, da včasih si želimo tega posebnega okusa in kaj je boljšega, če lahko hrano pripravljamo skupaj. Tako na žaru kot v nekoliko bolj klasični obliki kuhinje.

CategoriesUncategorised