Kako urediti odprto a privatno pisarno

steklene predelne stene

Ko oblikujemo pisarniški prostor moramo hkrati dajati občutek skupnosti, vendar prav tako poskrbeti, da ima prav vsaka oseba, ki je zaposlena v naši pisarni lahko vsaj nek občutek zasebnosti. To najlažje dosežemo tako, da v pisarno vgradimo steklene predelne stene. Kljub temu, da imamo še vedno prostost videti vse ljudi, ki sodelujejo z nami v pisarni je vseeno nekaj, kar povezuje vse prostore to, da so vsaj delno, oziroma večinoma, zvočno izolirani. To pomeni, da lahko steklene predelne stene delujejo kot nevidni zidovi. Vseeno lahko na nekatere steklene predelne stene namestimo žaluzije ali zavese, če čutimo po tem potrebo, vendar je bolje, če neko temo držimo skozi celotno pisarno, ne samo v enem prostoru, saj to da drugim vedeti, da je ne zaposleni vreden več kot oni.

Drugi pomemben del ureditve pisarne so pisarniški stoli

Ko se odločimo, ali bomo vgradili steklene predelne stene ali ne se moramo nekoliko pozanimati tudi za notranjo opremo, ki jo imamo namen namestiti v prostore in eden izmed najbolj pomembnih delov tega so pisarniški stoli. Odgovor za to je preprost in sicer ta, da zaposleni v svojih stolih preživijo po 8 ur na dan, kar pomeni, da moramo biti zelo pozorni na to, da je zaposlenim dejansko udobno in to lahko dosežemo le, če poskrbimo, da so pisarniški stoli kvalitetni in ergonomsko oblikovani. Prav tako je lahko dobro, če damo zaposlenim nekaj izbire glede tega, kateri pisarniški stoli jim najbolj odgovarjajo, ampak moramo se zavedati, da smo vsi ustvarjeni nekoliko drugače in da je verjetnost, da bi vsem pristajal isti stol precej neverjetno, vendar se vseeno lahko potrudimo.

Konec koncev je glavni cilj pri oblikovanju pisarne to, da naredimo prostor kar se da udoben, vendar hkrati ne preveč, da ne bi pisarniški stoli povzročali spanja na delovnem mestu.

CategoriesUncategorised