Napredna oprema za supanje

Sup deska

Začetniki se bodo zavihteli na vsestranski sup in z osnovnim veslom zaveslali po mirni vodni gladini. Izkušenejši veslači pa bodo imeli na sup deski bistveno višje ambicije, s tem pa se bodo pojavile tudi potrebe po prilagojeni opremi. Na srečo so izdelki v sup trgovinah v veliki meri pisani na kožo tudi zahtevnejšim uporabnikom.

Sup deska

Ključni kos opreme je tudi za naprednejše veslače seveda sup deska. Izbira je v višjem kakovostnem razredu kar pestra, saj se odpirajo nekatere nove možnosti. Tudi zahtevnejšim uporabnikom bo morda povsem zadostoval napihljiv sup, saj je takšna izvedba zelo vsestranska, predvsem pa dovolj prilagodljiva, da je možno izdelati napihljive deske za različne potrebe. Posebno kategorijo predstavljajo napihljivi touring supi, ki nudijo prav posebno izkušnjo brezskrbnega in lahkotnega drsenja po vodni gladini tudi na daljše razdalje. Za najzahtevnejše uporabnike pa pride v poštev tekmovalna sup deska, pri kateri bo morda pametno napihljivo konstrukcijo zamenjati s karbonsko. To so napredni in zelo dovršeni supi, po katerih posegajo le tisti, ki se s supanjem resno ukvarjajo.

Med napredno opremo se morda lahko uvrsti tudi kakšna družinska sup deska, saj so tudi ta plovila pravo čudo – z veliko površino nudijo dovolj prostora za več uporabnikov hkrati, s prostornino pa zagotavljajo nosilnost tudi do 200 kg!

Dodatna oprema

Tudi dodatna oprema mora biti prilagojena potrebam zahtevnejših uporabnikov. Veslo za sup igra odločilo vlogo, saj je edini kos poleg deske, ki je za supanje nujno potreben. Čeprav je veslo za sup pogosto vključeno v komplet poleg deske, se naprednejši uporabniki odločijo za nakup vesla posebej, da lahko izberejo najboljši izdelek glede na svoje potrebe.

Veslo za sup v kombinaciji z vodnimi tokovi večini veslačev predstavlja edino orodje za poganjanje svojega plovila, poznajo pa naprednejši uporabniki tudi druge rešitve. Med drugim lahko v ponudbi dodatkov najdemo tudi jadra in druge iznajdbe, ki naredijo supanje še bolj zanimivo.

CategoriesUncategorised