Kosilnice za učinkovito delo na vrtu

akumulatorska kosilnica

Za urejanje ožjih pasov trave je najlažje poskrbeti z motornimi ali električnimi kosilnicami. Motorna kosilnica je lahka in izjemno priročna, ter prilagojena delu na ožjih robnikih trave. Med ponudbo električnih kosilnic najdemo ročne, ali pa tudi nahrbtne motorne kosilnice, ki so primerne za daljša in zahtevnejša opravila. Tako vam celotne teže dlje časa ni treba nositi v rokah, ampak si delo olajšate z nošenjem najtežjega dela kosilnice kar na ramah. Nahrbtne kosilnice se uporabljajo za delo na zahtevnejših predelih, saj človeka ne ovirajo pri gibanju in mu omogočajo kvalitetno delo in ohranjanje ravnotežja tudi na strminah.

Ročne kosilnice se prav tako lahko uporabljajo za najrazličnejše namene, nekatere blagovne znamke pa ponujajo tudi najrazličnejše modele ali celo prilagoditve vsakega modela posebej. Tako lahko na isti napravi uporabljate rezanje s kovinskim rezilom ali s klasično kosilno nitko. Seveda vam bodo glede vaših potreb in izbire kosilnice tudi ustrezno svetovali, da boste lahko prišli do orodja, ki bo najbolj optimalno za vaše potrebe in vrsto dela.

Motorna kosilnica ali akumulatorska kosilnica?

Motorne in akumulatorske kosilnice se med seboj večinoma ne razlikujejo preveč v obliki, glavna razlika pa je v hrupu, ki ga vsaka vrsta kosilnice proizvede med svojim delovanjem. Akumulatorske kosilnice so namreč zelo tihe, tako da ob njihovi uporabi ne potrebujete pripomočkov proti hrupu, kot so ščitniki sluha. Akumulatorske kosilnice so kljb svoji tihosti opremljene z zelo zmogljivo baterijo, ki se lahko popolnoma napolni le v eni uri, omogoča pa polurno delovanje kosilnice.

Vse vrste manjših kosilnic, naj bo to motornih ali akumulatorskih, so uporabniku zelo prilagodljive, saj omogočajo nastavljanje držala, menjavo rezila in nastavljiv delovni kot rezila. Te okretne kosilnice so najbolj primerne za košenje ožjih travnatih predelov, posebej med drevesi ali živimi mejami, kamor navadne kosilnice, ki niso tako prilagodljive, večinoma ne dosežejo. Z lahkoto sežejo okrog najrazličnejših ovir, ki otežujejo košnjo vaše trave.

CategoriesUncategorised