Samorazlivni tlaki med talnimi oblogami visoke kakovosti

Samorazlivni tlaki

V različnih okoljih moramo sprva pomisliti predvsem na to, kako bomo prostore dobro zaščitili pred obremenitvami, preden se lotimo kakšnega zahtevnega dela. Še posebej to velja za talne površine, ki jih obremenjujemo že pri redni uporabi s hojo in premikanjem, pomislimo pa še na vse druge grožnje, recimo padce kakšnih pripomočkov in opreme, razlitja tekočin, nenazadnje tudi na smeti in umazanijo. Vse to so obremenitve, za katere moramo izbrati dobro talno oblogo. Z vidika zaščite se pogosto najbolje obnesejo samorazlivni tlaki iz epoksidne smole, ki so ravno zato priljubljeni v mnogih bolj obremenjenih okoljih.

Samorazlivni tlaki za obremenjene površine

Samorazlivni tlaki se pojavljajo v različnih okoljih, pogosto jih videvamo prav tam, kjer imamo več opravka s stalnimi obremenitvami. Epoksi tlaki nasploh prekrivajo površine večjih objektov, ki so redno v uporabi, to so recimo šole in bolnišnice. V takšnih primerih obremenitve predstavlja že redna uporaba prostorov, samorazlivni tlaki pa preprečujejo značilno obrabo, ki bi uničila občutljivejše elemente.

Še bolj se samorazlivni tlaki in drugi epoksi tlaki izkažejo v industrijskem okolju, recimo v proizvodnih halah in v kakšnih skladiščih. Tam ne mislimo le na redno uporabo, temveč tudi na kakšne posebne obremenitve, predvsem mehanske zaradi težkega tovora in kemične, ki izvirajo iz različnih snovi, kot so goriva, razredčila in barve. V zahtevnem okolju so samorazlivni tlaki lahko zelo koristni, saj nudijo enostavno in ugodno, a zelo zanesljivo zaščito tudi ob večjih obremenitvah.

Izdelava samorazlivnega tlaka

Samorazlivni tlaki imajo mnoge prednosti, ki pa jih bomo lahko dobro izkoristili le, če nam tlak izdela izkušen mojster, ki se ukvarja prav s takšnimi projekti. Le v tem primeru bo izvedba res dokaj hitra in enostavna, predvsem pa lahko računamo na dober končni rezultat. V primeru debelejših epoksi tlakov, ki so običajno izdelani po naročilu glede na specifične zahteve, je to tudi edina smiselna možnost.

CategoriesUncategorised