Lokalno prezračevanje z rekuperacijo je sodobna rešitev za zračenje

Lokalno prezračevanje z rekuperacijo

Prezračevanje lastnega doma dobiva v zadnjih letih vedno pomembnejši pomen. Novejše gradnje zaradi vse bolj kvalitetnih materialov, ki izredno dobro tesnijo, potrebujejo sisteme, ki bi lahko stavbo tudi kvalitetno prezračevali. Zato se namešča lokalno prezračevanje z rekuperacijo, ki omogočajo, da hiša diha, četudi so vsa okna zaprta. 

To je resnična inovacija, saj je bilo včasih za prezračevanje hiše potrebno odpreti okna, kar pa je bilo v zimskih hladnih mesecih zelo neprijetno. Ker pa so v preteklosti okna manj tesnila kot dandanes, je bilo potrebno bistveno manj prezračevati, saj so prostori že sami po sebi dihali. Ker danes to ni več tako,  je lokalno prezračevanje z rekuperacijo lahko odlična rešitev za vsak dom. 

Namestitev lokalnega prezračevanja z rekuperacijo 

Če svoj novi dom šele načrtujete ali gradite, potem prezračevalni sistemi z rekuperacijo ne bodo predstavljali nikakršnih težav. Pomembno je, da se vnaprej načrtovani in skrbno nameščeni. V novogradnjah se zelo enostavno in hitro namestijo, pa tudi kasneje je možno s pomočjo pravih mojstrov tak sistem brez težav vgraditi – https://prezracevanje.si/services/prezracevanje-z-rekuperacijo/

Prednosti lokalnega prezračevanja z rekuperacijo

Če se želite znotraj svojega doma vedno počutiti dobro in prijetno, ga morate tekom dneva večkrat prezračiti, saj se zrak hitro nasiči postane neprijeten. V hišah kjer biva več ljudi, se slab in neprijeten zrak še hitreje nabere, zato je pomembno, da se prezračevanje izvaja redno, kar pa je v zimskem času precej težko. 

Prezračevanje z rekuperacijo prepreči toplotne izgube, ki jih tvegamo pri zračenju v zimskem času. Zračenje lahko postane tudi zelo prijetno in skorajda neopazno opravilo, če ima vaš dom vgrajen kvaliteten prezračevalni sistem, ki neslišno poskrbi, da se zrak znotraj vašega doma hitro spremeni in prezrači. Kakovost zraka bo neoporečna, ogrevanje pa bo dobro izkoriščeno, saj lokalno prezračevanje z rekuperacijo zadržuje toploto v prostoru, meša se le zrak. 

CategoriesUncategorised