Pravi viličar za delo s tovorom

Vilice za viličarja

V okoljih, kjer se ukvarjamo z dvigovanjem in prestavljanjem težkega tovora, nam običajno pri delu pomagajo viličarji. Ti so zelo uporabni, včasih tudi vsestranski in jih uporabljamo pri vseh mogočih nalogah. Včasih pa je veliko bolj pametno, da premišljeno izberemo viličar, ki je dobro prilagojen kakšni specifični nalogi. V poštev pridejo posebni viličarji, ki bodo pri kakšnih zahtevnejših projektih ponudili kar najboljši učinek.

Seveda ni nujno, da s tem mislimo na posebej napredne in zmogljive naprave. Že ročni paletni viličar je lahko zelo premišljena izbira, če se soočamo pretežno s prestavljanjem tovora na paletah. To je vsekakor smiselna odločitev, saj ima ročni paletni viličar pri tovrstnem delu mnoge prednosti, ki jih ne moremo kar zanemariti. Če je tovor na paletah, se lahko takoj omejimo na viličarje, ki so prilagojeni takšnemu tovoru – palete imajo standardne dimenzije, tem so prilagojene tudi vilice za viličarja. Tako bo delo s paletami enostavno, varno in prijetno, ne da bi se morali posluževati kakšne posebej zmogljive opreme, že ročni paletni viličar lahko pri takšnih nalogah povsem navduši.

Prilagojeni viličarji za posebne naloge

Vseeno se lahko včasih zgodi, da potrebujemo posebej prilagojeno opremo za kakšne zahtevnejše projekte. Včasih so dovolj že minimalne prilagoditve, uporabimo lahko recimo drugačne vilice za viličarja. Veliko je odvisno od okolja in od tovora, s katerim se ukvarjamo. Vilice za viličarja so lahko prilagojene različnim nalogam, tudi paletam različnih velikosti. Če imamo opravka s kakšnim neobičajnim tovorom, nam vilice morda ne bodo pomagale in pridejo v poštev drugačni viličarji. 

Pogosto potrebujemo terenski viličar za delo na nepredvidljivem terenu. Lahko se odločimo za napravo z gosenicami, ki jo lahko brez skrbi zapeljemo tudi na neutrjene površine. Vse to so prilagojeni viličarji, ki so prava izbira za zahtevnejše naloge. Če takšno opremo res potrebujemo, se bodo ti viličarji odlično obnesli.

CategoriesUncategorised