Kakovostni inverterski varilni aparat nudi izjemne varilne karakteristike

inverterski varilni aparat

Varjenje je izjemno pomemben postopek v kovinsko predelovalni industriji, vse pogosteje pa se ga lotevajo tudi domači mojstri. Je edini postopek, s katerim lahko spojimo različne dele določenega kovinskega materiala. Ker pa je celoten postopek do danes tehnološko zelo napredoval, so nam danes na voljo številni varilni parati, ki nam omogočajo različne tehnike varjenja. Med njimi je tudi inverterski varilni aparat, ki ima mnogo prednosti.

To so prenosne naprave za varjenje z enosmernim varilnim tokom, ki so enostavne za uporabo in imajo izjemne varilne karakteristike. Za inverterski varilni aparat je značilno, da deluje na visoki frekvenci in nudi mobilnost in vsestransko uporabnost. Kljub temu, da gre za izjemno lahko napravo, pa s svojo robustno konstrukcijo zagotavlja kvalitetno varjenje kjerkoli in kadarkoli, kar je še posebej pomembno pri delu na terenu. Različni modeli inverterskega varilnega aparata nam nudijo različne možnosti prilagajanja zmogljivosti varjenja.

Z inverterskim varilnim aparatom do najboljših rezultatov varjenja

Ker so tovrstni varilni aparati še posebej primerni za montažna dela, dela na gradbiščih in delavnicah, je v takšnih situacijah potrebno fino prilagajanje konkretnim razmeram na varilnem mestu. Zato ima določen inverterski varilni aparat lahko na razpolago tudi elektronsko dušilko. Z njeno pomočjo lahko na zelo preprost način prilagajamo obliko zvara, od bolj razlitega in širokega, do ožjega. Inteligenten resonančni sistem zagotavlja boljši nadzor nad oblokom, kvaliteta varjenja pa je na ta način bistveno boljša.

Najsodobnejši in najzmogljivejši inverterski varilni aparati nudijo varilne programe za večino najpogosteje uporabljenih in zaščitnih plinov. Zato jih lahko uporabljamo pri varjenju različnih vrst konstrukcijskega jekla, kot so na primer nerjavno jeklo, legirano in nelegirano jeklo in tudi druge vrste kovine. Njihove najnovejše funkcije omogočajo predvsem lažje in kvalitetnejše varjenje. Pri tem pa uporabljamo različne varilne tehnike, kot so na primer TIG varjenje, MMA varjenje in MIG/MAG varjenje. 

CategoriesUncategorised