Potrošni material pri delu s hrano

rokavice za enkratno uporabo

Pri delu s hrano in živili moramo zelo paziti na higieno, poleg tega pa imamo tudi druge obveznosti, ki jih moramo upoštevati. Veliko seveda storimo že s poznavanjem ustreznih postopkov in splošno skrbjo za visok higienski standard, piko na i pa gotovo doda še kakovostna oprema, ki jo pri tem uporabljamo. Kar nekaj izdelkov je namenjenih enkratni ali kratkotrajni rabi, torej gre za nekakšen potrošni material pri delu s hrano. Posebej očitno je to v okolju, kjer s hrano pogosto rokujemo, recimo v prodajalnah in v predelovalnih obratih.

V takšnem okolju so nujne rokavice za enkratno uporabo. Te so na voljo v različnih izvedbah in odgovarjajo na različne potrebe. Najbolj značilne so seveda rokavice iz lateksa, ki jih uporabljamo na vseh področjih, kjer je treba zagotoviti čiste stike z občutljivimi materiali in površinami. Takšne rokavice za enkratno uporabo se uporabljajo predvsem pri predelavi hrane in pri rokovanju z občutljivimi živili. Drugo vrsto rokavic pa opazimo v pekarnah, pa tudi tam, kjer se prodaja hrana in zelenjava. To so tanjše plastične rokavice, ki ne predstavljajo neprodušne zaščite, a še vedno zagotavljajo visok higienski standard pri rokovanju s hrano. Tudi to so rokavice za enkratno uporabo in tudi te se v praksi zelo dobro obnesejo.

Potrošni material pa so tudi plastične škatlice, vrečke za suho sadje in podobni kosi vsestranske embalaže. Vrečke za suho sadje in podobne vsebine so izvrsten primer, sploh tam, kjer imamo večinoma opravka z manjšimi količinami sadja ali drugih živil. Vrečke so nadvse priročne, uporabljamo jih za hitro in enostavno pakiranje hrane, včasih pa jih kombiniramo tudi s škatlicami ali drugimi vrstami embalaže. V takšnih primerih so vrečke za suho sadje oziroma druge vsebine vsekakor potrošni material, ki je zelo uporaben, a ima le kratkotrajno nalogo. Splača se izbrati vrečke, ki odgovarjajo tem zahtevam.

CategoriesUncategorised