Gume za viličarje imajo pomembne funkcije

Gume za viličarje

Podobno kot pri vseh prevoznih sredstvih, so tudi gume za viličarje izjemno pomemben sestavni del teh transportnih strojev. Gume predstavljajo edini stik viličarja s podlago in imajo pomembne naloge. Pri vožnji absorbirajo udarce, ščitijo podvozje viličarja pred poškodbami zaradi udarcev, omogočajo stabilnost viličarja in omogočajo učinkovito zaviranje. Zaradi svojih pomembnih funkcij, je zato ključnega pomena, da izberete kakovostne gume za viličarja.

 

Gume za viličarje je podobno kot pri avtomobilih potrebno redno menjati, saj se prav tako obrabljajo. Stopnja obrabe je odvisna predvsem od površine po kateri se viličar vozi, dolžine voženj, načinov obremenjevanj in vrste pogona viličarja. Ko so gume za viličarje obrabljene, potem je potrebno razmisliti o njihovi zamenjavi. V tem primeru lahko namestite nove ali pa rabljene gume, pri čemer je potrebna določena mera previdnosti. Mnogi uporabniki viličarjev se odločajo tudi za obnovo gum, s čimer se lahko izognejo večjim stroškom nakupa novih gum.

 

Indos viličar je preprost za upravljanje

 

Viličarji so stroji, ki jih težko zgrešite, saj s svojo obliko značilno izstopajo. Zanje so značilne dolge in prilagodljive vilice, ki so nujno potrebne za nakladanje in razkladanje tovora, vendar se kljub temu posamezni modeli viličarjev med seboj razlikujejo. Med najbolj priljubljenimi modeli je Indos viličar, ki je primeren predvsem za manjša skladišča, za transport blaga na paletah, uporablja pa se ga tudi za prevoz gradbenega materiala, lesa ali lesnih polizdelkov.

 

Indos viličar velja za model viličarjev, ki je zelo preprost za upravljanje. Zato ni nič nenavadnega, da je med uporabniki tako zelo priljubljen, hkrati pa lahko z njim opravljamo tudi zahtevnejše naloge. Z njim tako lahko dvigujemo tovor tudi do višine treh metrov, prav tako pa ima vgrajen hidravlični pomik vilic levo – desno. To nam omogoča, da se težišče tovora enakomerno porazdeli na vilice, s čimer zmanjšamo možnost neprijetnih nesreč in večje materialne škode.

 

CategoriesUncategorised