Estetski posegi za bleščeče bisere

zobne luske

Najbolj pomembno je, da se v svojem telesu počutimo kar se da pozitivno in samozavestno in za mnoge ima velik pomen tudi to, da se odločajo za posege, ki jim omogočajo kar se da lep nasmeh. Če malo pomislimo je dejansko veliko pozornosti tako pri govoru kot pri splošnem izražanju na našem obrazu, kar pa pomeni, da so naši zobje deležni precej veliko pozornosti, oziroma prav zagotovo več, kot bi sprva pričakovali. Zobne luske se nameščajo na zobe, ti pa se lahko mogoče nekoliko obrusijo, saj le dodajamo material že obstoječim zobem, ki pa morajo ostati proporcionalni ostalim zobem.

Kljub temu, da je to aditivni poseg pa se zobne luske še kar pogosto nanašajo, med drugim zato, ker si ljudje želijo tako spremembo oblike zob, kot pogosto tudi izgled bolj belih in sijočih zob za lep nasmeh, le zobne luske pa so tiste, ki lahko izpolnijo obe nalogi.

Estetska rešitev ob izgubi zoba

Izguba zoba je lahko ena izmed najhujših stvari, ki se lahko zgodi, saj smo postavljeni pred veliko vprašanje, kaj sedaj narediti. Sistemi nadomeščanja so pogosto nerodni, ali potrebujejo veliko vzdrževanja, med tem ko pustiti odprtino je lahko neodgovorno, če s tem motimo tako imenovan dober, oziroma zdrav ugriz, prav tako pa se lahko zaradi tega premikajo okoliški zobje. Najpogosteje se v primeru zdrave čeljusti ljudje odločajo za poseg, kjer se v čeljust vstavijo implantati, na katere se lahko pritrdi nova zobna krona. Pogosti so predvsem implantati v sprednjem delu ustne votline, saj bi tam drugačni popravki tudi bili najbolj opazni, prav tako pa se lahko implantati kasneje uporabijo tudi za pritrjevanje drugačne protetike, kot je na primer all on 4. Za tiste, ki niso prepričani, ali so implantati prava rešitev za njihove tegobe, pa se lahko o tem vedno pogovorijo s svojim zobozdravnikom.

CategoriesUncategorised