KAKŠNE SO PRAVE HLAČE ZA MOČNEJŠE DAME?

ženske hlače

 

 

Verjetno si tudi ti ena izmed nas, ki se v življenju sooča s kakšnim kilogramčkom preveč, ki se ga nikakor ne moreš rešiti. Osebno sem se s kilogrami nehala obremenjevati, pač imam takšno postavo kot jo imam. Trudim se jesti zdravo in telovaditi, ampak saj veš kako to gre… Zaradi tega imam pogosto težave pri izbiri pravih oblačil, še posebno hlač. No, s tem da sem nižje rasti in moram vse hlače krajšati, sem se že sprijaznila. Vendar to ni edini problem pri moji postavi…

Nakupovanje ženskih hlač v večjih številkah je pogosto zelo težek izziv (seveda če vzameva v obzir še to, da morajo res izgledati dobro). Vendar sem odkrila eno majhno skrivnost, ki mi pomaga pri izbiri pravih hlač za mojo postavo. Si pripravljena? To so hlače na gumico! Res je, hlače na gumico. Niso prav nobena novost na tržišču, vendar jih je precej težko dobiti. Odlične pa so zaradi teh razlogov: 

  • Gumica se raztegne in prilagodi
  • Večinoma imajo višji pas
  • Preostali material hlač je precej elastičen

Ker se gumica ponavadi zelo raztegne, ti bodo hlače odgovarjale tudi če izgubiš (ali pridobiš) kakšen kilogram, podobno kot elastične pajkice. Zato te nakup ne rabi skrbeti, še posebno če si v fazi intenzivnega hujšanja, pravilnega prehranjevanja in redne telesne aktivnosti. Take hlače se bodo prilagajale tebi in ne ti njim! Muk pri oblačenju je s tem absolutno konec.

Hlače na gumico imajo večinoma višji pas, kar jih naredi precej bolj udobne za nošenje in v njih se boš veliko lažje spopadala z vsakodnevnimi opravki. Gumica je ponavadi tudi bolj debela, kar je samo dodaten plus, saj te bodo v pasu stisnile in s tem vizualno zožale. Prav tako pa je odveč skrb, da bi karkoli »viselo čez« rob hlač v pasu.

Ker pa imamo pogosto močnejše dame problem tudi v preostalih delih naših nog, se lahko hitro zgodi, da nam hlače v pasu odgovarjajo 100%, v bokih pa nas tiščijo ali pa so nam preohlapne, odvisno kakšen tip postave imamo. Hlače na gumo so odlična rešitev tudi za to, saj je povečini celoten material noro elastične, tako da se ti bodo lepo prilagodile po dolžini celotnih nog. 

Žal pa marsikatera ženska ob besedni zvezi »hlače na gumico« pomisli na to, da so te hlače primerne samo za starejše ženske. Naj te potolažim, to absolutno nikakor ne drži. Na izbiro je veliko modelov, v različnih barvah in krojih. Od širokih, ravnih ali popolnoma oprijetih hlač do takih »na črto«, do elastičnih kavbojk in tistih čudovitih s perlicami ali našitkih. 

Zato te prosim, da se sploh ne obremenjuj več z iskanjem pravih hlač za tvojo postavo, saj ti obljubim, da so dobre hlače na gumo odlična izbira. Upam, da sem ti s tem prispevkom vsaj malo olajšala to naporno iskanje popolnih hlač. ☺ Preberi več.

CategoriesUncategorised