Kritina za streho naj ne škodi objektu in okolju

Kritina za streho

Vam je nedavna nesreča uničila strešno kritino in jo morate popolnoma zamenjati? Trdnost in obstojnost kritine sta v današnjih časih različnih vremenskih neprilik zelo pomembna. Zato se pred adaptacijo posvetujte s strokovnjaki, ki vam bodo svetovali takšno, ki bo za vaš objekt in lokacijo najustreznejša. Kritina za streho dostikrat ljudem povzroči ogromno materialne škode, zato pri tem ni dobro preveč stiskati denarnice. Vseeno pa bodite pri izbiri kritine pozorni na garancijo, ki vam jo podjetje ponuja na material in izvedeno delo.

 

Najbolj razširjena kritina za streho pri nas je opečnata kritina, ki jo odlikuje naraven, okolju prijazen material odporen na UV žarke, kisline in mraz, dolga življenjska doba in negorljivost. Dobro vetrno zaščito predstavlja betonska kritina, ki je cenejša in težja od opeke, odporna pred točo, zmrzaljo in zvokom. Za prekrivanje večjih objektov sta cenovno najdostopnejši kovinska in vlaknocementna kritina. Obe kritini je enostavno vzdrževati in postaviti.

 

Strešna kritina naj omogoči zdravo in prijetno bivanje

 

Dostikrat smo ljudje v dilemi, da smo izbrali ustrezno strešno kritino. Zavedamo se, da je streha najbolj izpostavljen del objekta in ga varuje pred vremenskimi neprilikami. Dilema nastane zaradi številnih dejavnikov, kot so naklon in položaj strehe, podnebne razmere ter regija v kateri stoji objekt. Kvalitetna strešna kritina bo zdržala več desetletij in kljubovala vročemu, žgočemu soncu, težkemu snegu, sunkom vetra in nalivom toče. Hkrati pa tudi poskrbela za ugodno počutje prebivalcev, da v objektu ne bo prevroče ali prehladno.

 

Primarna naloga strešne kritine je preprečevanje vdora vode, snega, vetra, toplote in mehanskih poškodb ter varovanje ostrešja. Poleg tega je strešna kritina pridobila tudi estetski pomen, zato se proizvajalci trudijo s širokim izborom najrazličnejše. Najbolj splošno uporabna in najcenejša strešna kritina je pločevinasta, ki jo je mogoče namestiti prav na vsak objekt. Glavno merilo za izbor kritine je naklon strehe, lega objekta in finančna zmožnost investitorja.

 

CategoriesUncategorised