Enostavne dentalne rešitve

Zobni vsadki

Pri obisku zobozdravnika želimo biti gotovo deležni enostavnih in učinkovitih rešitev. Včasih teh ni težko najti, le redko pa se zgodi, da bomo našli kakšno povsem elegantno rešitev v primeru, da imamo z zobmi večje težave. Nekateri posegi so pač neizogibni, tako da pridejo v poštev le zahtevnejše storitve, včasih tudi operacije. A nekatere storitve so tudi presenetljivo elegantne, čeprav gre morda za obsežnejši poseg. To so na primer nekatere protetične storitve, ki naredijo veliko razliko za paciente s poškodovanimi ali manjkajočimi zobmi.

Veliko možnih rešitev podpirajo zobni vsadki, na katerih je možno namestiti zanesljive protetične izdelke. Implantati so zelo vsestranska rešitev in se uporabljajo pri različnih posegih, ko je treba nadomestiti manjkajoče zobe oziroma popraviti poškodovano zobovje. Seveda se bodo dobro obnesli le kakovostni zobni vsadki, ki jih namesti izkušen zobozdravnik. V tem primeru lahko pričakujemo dobro izkušnjo – namestitev vsadkov je lahko hitra in dokaj enostavna, saj večinoma ne zahteva rezanja ali operacije, prav tako ne obremenjuje sosednjih zob. Še posebej elegantna je rešitev, če zobni vsadki služijo namestitvi celotne proteze, v tem primeru lahko že na štirih implantatih rekonstruiramo celotno zobovje.

Nekateri posegi so še enostavnejši in ponujajo prav tako prepričljiv rezultat. To so na primer zobne luske, ki so zelo učinkovite pri svojem delu. Pogosto se uporabljajo tudi iz povsem estetskih razlogov, recimo pri razbarvanih zobeh. Zobne luske ponujajo takojšen rezultat, ki ga je možno povsem prilagoditi lastnim željam. Se pa luske včasih uporabljajo tudi kot protetična rešitev, ki se izkaže za zelo elegantno. Na ta način lahko rekonstruiramo celotno zobno ploskev, pri tem pa ni važno, s kakšnimi poškodbami imamo opravka. Seveda bo pravo rešitev priporočil zobozdravnik na podlagi podrobnega pregleda. Zobne luske pridejo v poštev v različnih primerih in gotovo ponujajo elegantno rešitev, niso pa prava izbira v prav vseh primerih.

CategoriesUncategorised