Električni viličar je zmogljiv transportni stroj

Električni viličar

Danes si brez viličarja težko predstavljamo delo v skladišču. Ker so regalna mesta običajno zelo visoka, si ne moremo predstavljati, da bi za skladiščenimi izdelki plezali po lestvi ali pa do njih dostopali kako drugače kot pa z viličarjem. Ker so to zmogljivi transportni stroji, lahko z njimi prevažamo rudi večja bremena. Danes poznamo ogromno različnih viličarjev, ki pa se med seboj zelo razlikujejo. Električni viličar je le eden izmed mnogih in je danes zelo pogost v številnih skladiščih.

Električni viličar za svoje delovanje potrebuje električno energijo. Ker pa si ne moremo predstavljati, da bi električni viličar za seboj vlekel električni kabel, ima vgrajeno baterijo, ki jo je potrebno redno polniti v določenih intervalih, oziroma takrat, ko se izprazni. Prednost električnega viličarja je v tem, da je pri svojem delovanju izjemno tih in tudi okolju prijazen, zato je še posebej primeren za notranje prostore.

Gume za viličarje so ključnega pomena za njegovo nemoteno delovanje

Podobno kot pri vseh drugih vozilih in delovnih strojih, so tudi pri viličarjih gume izjemno pomemben del podvozja. Predstavljajo edini stik viličarja s podlago, zato so za njegovo nemoteno delovanje izjemno pomembne. Način dela viličarja je tak, da zahteva pogosta pospeševanja in zaviranja vozila, kakor tudi stalno spreminjanje smeri vožnje in pri tem so gume za viličarja lahko ključnega pomena.

Podobno kot pri vseh ostalih vozilih je bistveno, da imajo gume za viličarja odličen oprijem. Zato jih je potrebno takoj zamenjati, ko opazimo, da so izrabljene in nimajo več optimalnega oprijema. Logično je, da se gume za viličarja razlikujejo napram avtomobilskim gumam. Na viličarju tako najdemo polne gume brez zračnice, ki pa morajo biti dovolj močne in trpežne, da vzdržijo večja bremena, in hkrati omogočajo varen transport bremena. Takšne viličarske gume je potrebno takoj zamenjati, če opazimo, da so poškodovane.

CategoriesUncategorised