Brez težav pri delu na kmetiji

Rezervni deli kardanske gredi

Danes si ne moremo več predstavljati, da bi večino dela na kmetiji opravili ročno. Pri praktično vsakem opravilu si že pomagamo z raznovrstno mehanizacijo, pa tudi tisto, kar še delamo na roke, nam olajšajo razni motorizirani pripomočki. Glede na to, kako močno se zanašamo na to opremo, seveda ni čudno, da moramo zanjo tudi dobro skrbeti, če želimo pričakovati kar najboljši učinek.

Posebej se seveda posvetimo tistim kosom, ki so najpomembnejši za delovanje mehanizacije. V prvi vrsti si pozornosti zaslužijo traktorji, ki niso le zelo pomembni za uporabo praktično vseh drugih naprav, temveč so tudi sami pogosto izpostavljeni velikim obremenitvam in nepričakovanim poškodbam. Pomislimo recimo že na to, kakšnih udarcev so redno deležna stekla za traktorske kabine, pa kabina sploh ni vključena v dejanske delovne procese. Da bi lahko delali brez skrbi in težav, morajo biti stekla za traktorske kabine pripravljena na te obremenitve, prav tako morajo biti pripravljeni vsi drugi kosi. Na dolgi rok ne bo šlo brez okvar in poškodb, veliko teh nevšečnosti izvira iz obrabe in rednih obremenitev, lahko pa tudi iz kakšnih udarcev, ki so recimo lahko usodni za stekla za traktorske kabine.

Ne pozabimo pa na mehanizacijo, ki mora biti prav tako brezhibna pri svojem delu. Da bodo priključki dobro delovali, potrebujemo kardan, pri vzdrževanju te opreme pa so nujni rezervni deli kardanske gredi. Le tako se lahko na mehanizacijo povsem zanesemo. Rezervni deli kardanske gredi omogočajo popravilo kardana, na ta način pa lahko brez težav nadaljujemo s pomembnim delom. Seveda je pametno imeti na zalogi kar cel rezerven kardan, a tudi rezervni deli kardanske gredi lahko pridejo še kako prav. Na dolgi rok gre pričakovati, da bodo obremenitve pri redni uporabi pokazale določene posledice, zato je treba že pravočasno misliti tudi na vzdrževanje in popravila.

CategoriesUncategorised