Toplotna črpalka zrak zrak so primerne za nov ali prenovljen dom

Toplotna črpalka zrak zrak so primerne za nov ali prenovljen dom

Toplotna črpalka zrak zrak so odlične za vsak dom. Lahko si jo namestijo tisti, ki si gradijo popolnoma novo hišo, primerna pa je tudi za družine, ki si prenavljajo starejši dom. Ker so to toplotne črpalke z najenostavnejšim načinom montaže, je pro njih izredno veliko povpraševanja. Primerne so tudi za tiste, ki si enostavno želijo zamenjati stare in zastarele način ogrevanja vode ali prostorov. 

Toplotna črpalka zrak zrak je narejena tako, da jo lahko uvrstimo v najvarčnejši energetski razred A +++ in je dokazano primerna tudi za ekološke domove, ki še dodatno skrbijo za majhno in skrbno porabo elektrike. 

Toplotna črpalka zrak zrak deluje tako, da se napajajo z zrakom iz okolice. Iz okolice torej prejmejo kar 80% energije, ki jo nato spremenijo  ogrevanje in hlajenje našega doma. Pri tem pa potrebujejo le 20% električne energije. Torej resnično skrbijo za majhno in kakovostno porabo elektrike. 

Toplotna črpalka zemlja voda se prilagodi vsem potrebam

Toplotna črpalka zemlja voda je odlična geotermalna črpalka, ki pridobiva svojo energijo iz toplote zemlje in je izjemno učinkovita skozi celo leto. Njeno delovanje temelji na fizikalnem principu povezave med tlakom, temperaturo in volumnom plina. 

Toplotna črpalka zemlja voda se aktivira ko plinu povečamo tlak in se mu tako poviša tudi temperatura ter obratno, ko se v njej tlak zmanjša, se ohladi tudi temperatura. Tako je potrebno, da toplotna črpalka na eni strani temperaturo spusti pod raven zunanjega vira, na drugi stran pa jo mora dvigniti nad raven, ki je potrebna za ogrevanje celotne hiše in tudi vode. 

Toplotna črpalka zemlja voda torej deluje glede na tako imenovane krogotoke, ki potekajo v točno določenem zaporedju, pri tem pa omogočajo ogrevanje in hlajenje prostorov. Delovanje toplotne črpalke je torej precej kompleksno in mora biti stalno nadzorovano. 

CategoriesUncategorised