Ročni viličar na akumulatorski pogon

Ročni viličar je manjši tip viličarja, ki deluje tako, da ga pognja akumulator. Voznik, ki ga upravlja pa hodi pred njim ter viličar usmerja s pomočjo gumbov, ki so nameščeni na kontrolni ročici. S pomočjo kontrolne ročice se viličar upravlja na izredno enostaven način. Pomembno pa je, da je ročica vedno postavljena v vertikalnem ali v horizontalnem položaju, tako namreč omogoča največjo varnost. Tako se v primeru, da ročica vozniku pade iz rok, vse komande, ki so bile viličarju naložene, ustavijo. 

Ročni viličar se tako avtomatsko ustavi in prepreči nastanek nepopravljive škode. Ko torej voznik nima več kontrole nad kontrolno ročico, se komande postavijo v nevtralen položaj in se avtomatsko vključi zavora. 

Ročni viličar niso tako hitri kot električni ali motorski viličarji. Največja hitrost, ki jo smejo doseči je 6 kilometrov na uro. Takšni viličarji imajo dokaj nizko dvižno vičino in zato ne potrebujejo strehe, ki bi voznika varovala pred padci tovora. Poleg tega pa je delavec pri upravljanju z viličarje oddaljen od samega tovora, tako da ta ne more pasti nanj. 

Servis viličarja ob okvari

Servis viličarja se navadno opravlja takrat, ko nam ta začne povzročati težave. Ko opazimo da naš viličar ne deluje več brezhibno, je čas, da pokličemo našega izbranega serviserja, ki na bo pregledal in servisiral vse viličarje, ki jih imamo. Skrbni lastniki vsaj ekrat na leto poskrbijo za kvaliteten servis viličarjev. Le tako lahko poskrbijo za njihovo brezhibno delovanje ter si tako tudi zmanjšajo stroške z nakupi rezervnih delov. Kadar je viličar že v okvari, nam bo namreč povzročil veliko višje stroške popravila. Z rednimi servisi bomo tako preprečili ravno to. 

Servis viličarja se od ponudnika do ponudnika cenovno razlikuje. V kolikor še nimamo obene informacije o tem, koliko bomo morali za servis odšteti, je najbolje, da si potrebne podatke poiščemo na spletu, kjer je predstavljenih ogromno različnih serviserjev. 

CategoriesUncategorised