Prevzem podjetja je odvisen od izbire pravega svetovalca

Prevzem podjetja je odvisen od izbire pravega svetovalca

Prevzem podjetja je postopek, ki se ga ne lotevamo ravno vsako leto, zato je zagotovo dobrodošlo, da se v primeru le tega odločimo za strokovno pomoč. Takšna menjava lastništva je lahko na eni strani zelo enostavna, na drugi strani pa gre lahko za dolgotrajen in kompleksen postopek. Ne glede na to, pa takšen prevzem zahteva pripravo potrebne dokumentacije, pripravo okvirne ponudbe, izpeljavo celotnega postopka in na koncu še podpis pogodbe.

 

Če nismo vešči v vseh teh papirnih dokumentacijah, je edina rešitev, da prevzem podjetja prepustimo izkušenemu svetovalcu, ki je neprestano v stiku s podobnimi situacijami. Najbolj enostavna pot je iskanje najbolj primernega ponudnika tovrstnih storitev preko spleta, kjer so informacije o tem zelo izčrpne. Po temeljitem pregledu ponudbe, vam svetujemo, da izberete ponudnika z dolgoletnimi izkušnjami, ki razpolaga s svetovalci s področja prava in gospodarstva. Zavedajte se , da je prevzem podjetja odvisen tudi od vaše izbire.

 

Insolventnost podjetja je povod za njegovo prestrukturiranje

 

Podjetja se zaradi nekoliko slabšega poslovanja lahko hitro znajdejo v krizi, ko praktično niso več sposobna kriti tekočih obveznosti. Kadar te obveznosti podjetij presegajo njihovo premoženje, pomeni, da niso sposobna poravnati vseh svojih obveznosti oziroma so plačilno nesposobni. Z drugimi besedami temu stanju pravimo tudi insolventnost podjetja do katerega lahko pripelje slabo kadrovanje, rastoči nabavni stroški, raznovrstne tožbe, negospodarno ravnanje, neatraktivnost izdelkov ali storitev in še mnogo drugega.

 

Insolventnost podjetja nastopi, če podjetje več kot dva meseca zamuja s poravnavo obveznosti in še ne pomeni, da mora iti v stečaj. Ena od rešitev je, da podjetje predlaga ukrepe, s katerimi bo postalo zopet plačilno sposobno in se temu primerno finančno prestrukturira. Pred samim prestrukturiranjem je potrebno opraviti pregled poslovanja in na ta način ugotoviti vzroke za slabo poslovanje. Nič ni nenavadnega, da se v izogib insolventnosti danes številna podjetja odločajo za finančno svetovanje.

 

CategoriesUncategorised