Časovno stikalo za luč je lahko uporabno v različne namene

Časovno stikalo za luč je lahko uporabno v različne namene

Časovno stikalo za luč v stanovanju verjetno že vsi poznate. Z njim natančno določite dnevni ali tedenski urnik vklapljanja in izklapljanja luči ob določenem času, pri čemer se izognete nepotrebnemu prižiganju in ugašanju luči. Še posebej je naprava koristna in praktična, kadar se odpravljamo na dopust. Takrat jo enostavno nastavimo tako, da vklopi luč v večernem času in marsikdo niti ne bo pomislil, da nas ni doma. 

 

Časovno stikalo za luč pa je zelo uporaben tudi v druge namene. Ker lahko z njim vklapljamo in izklapljamo tudi druge naprave, kot so na primer ventilatorji, so tovrstna stikala zelo uporabna na primer tudi v rastlinjakih. Ker lahko na časovno stikalo za luč zvežemo katerokoli vrsto žarnice, lahko z njim bistveno izboljšamo pogoje za rast številnim rastlinam v rastlinjaku. Tako jim lahko na primer umetno podaljšujemo dan in s tem izboljšamo njihovo rast. 

 

Aptus pripravki imajo številne prednosti

 

Rastline so skozi svoj razvoj oziroma vegetacijo izpostavljene marsikateremu stresu, kot so na primer glivični napadi, toplotni šoki, insekti in še mnogo drugega. Zato je potrebno rastline ustrezno zaščititi pred vsemi temi škodljivimi vplivi, pri čemer si lahko pomagamo z različnimi pripravki Aptus, ki imajo številne prednosti in so zato med pridelovalci hrane zelo priljubljeni. Pomembno je vedeti, da so vsi tovrstni izdelki v svoji sestavi popolnoma naravni, zato so primerni za ekološko vrtnarjenje.

Za neko osnovno nego rastlin zadostujejo že običajna gnojila s katerimi rastlinam dodajamo vsa potrebna hranila za normalno rast in razvoj. V primeru ekstremnih razmer pa so priporočljivi specializirani pripravki, kot je na primer Aptus regulator, ki ohranja rastline zelene tudi, ko so zunanje temperature 40 stopinj in več. To pa še ni vse. S tem pripravkom se rastlinam izboljša odpornost proti škodljivcem in raznim boleznim kar pripelje do tega, da je naš pridelek obilnejši.

CategoriesUncategorised