AED Slovenija vas pripelje do defibrilatorjev, ki so na javnih mestih

AED Slovenija vas pripelje do defibrilatorjev, ki so na javnih mestih

V Sloveniji po podatkih vsak dan doživijo srčni zastoj tri osebe in če ne izvajamo temeljnih postopkov oživljanja jih preživi manj kot 7%. Na drugi strani pa ob pravilnih stisih prsnega koša in umetnim dihanjem preživi med 10 in 12%. Ti odstotki pa se bistveno povečajo z uporabo avtomatskega defibrilatorja, od 24 pa celo do 52%. Zato ni nič nenavadnega, da je vse več defibrilatorjev na različnih javnih mestih in podatek o tem lahko dobite tudi na spletu, če vtipkate AED Slovenija.

 

To pa ni edini podatek, ki ga boste dobili s tem iskalnim nizom. Če se odločite za iskalni ključ AED Slovenija, boste dobili informacije o različnih ponudnikih defibrilatorjev v Sloveniji. Ker gre za napravo, ki rešuje življenje, je njena pravilna izbira zelo pomembna. Pomembno je, da cena ne igra najbolj ključne vloge, ampak je to njegova kakovost.

 

Nakup defibrilatorja se zagotovo obrestuje

 

Defibrilator je prenosni aparat, ki je zasnovan tako, da ob nenadnem srčnem zastoju sproži električni sunek, ki je veliko bolj učinkovit kot pa stiski prsnega koša. Vendar pa to ne pomeni, da z uporabo defibrilatorja ne izvajamo stiskov prsnega koša. Ravno nasprotno. Poleg električnega sunka, je izvajanje stiskov prsnega koša ravno tako pomembno in ključno za končni uspeh temeljnih postopkov oživljanja. Ker se pomembnosti defibrilatorja zaveda vedno več javnih ustanov, društev in organizacij, je nakup defibrilatorja danes razmeroma zelo pogost.

 

Dejstvo je, da lahko z defibriltorjem rešimo življenje, pri čemer je njegova uporaba izjemno enostavna in varna. Pri njegovi uporabi je potrebno zgolj poslušati in slediti navodilom. Nakup defibrilatorja je posameznikom trenutno še cenovno težko dostopen, kar pa ne pomeni, da imamo s tem kaj manjše možnosti za preživetje. V primeru srčnega zastoja namreč lahko uporabimo katerikoli defibrilator, ki je na enem izmed javnih mest.

CategoriesUncategorised