Sodelovanje na dražbi

dražbe

Za sodelovanje na dražbi niti ni potrebno veliko. Kaj je torej pomembno in potrebno? Najprej se je potrebno pozanimati o podrobnostih dražbe, ki nas zanima oziroma za predmet, ki nas zanima. Vedeti moramo tudi izklicno ceno, kajti ta je pomembna za naš pristop k dražbi? Zakaj? Zato, ker bomo pred dražbo morali vplačati varščino za primer nakupa.

Varščina ne pomeni nič drugega, kot pa da se prodajalec zavaruje, da v primeru, da kupimo predmet, ga tudi kasneje plačamo. Če ne, prodajalec lahko varščino obdrži. Varščina se odšteje od same vrednosti predmeta, tako da dejansko nismo ničesar s tem izgubili, oziroma ta se šteje v nakup.

Nikakor pa tudi ne izgubimo, če ničesar ne kupimo na dražbi, kajti varščina se nam v celoti vrne. Varščina je običajno nekje okrog 10% izklicne cene, seveda pa ni nujno in se lahko razlikuje od dražbe do dražbe.

Torej, za sodelovanje je zgolj pomembna prijava in vplačilo varščine. Potem pa se enostavno udeležimo te, dražimo želen predmet in upamo, da bomo imeli srečo in kasneje predmet tudi kupili.

Res pa je, da predmetov veliko prej ne vidimo, običajno pa so za vsak dražen predmet razpisani datumi, kdaj je možen ogled teh. Tako lahko pred samo dražbo preverimo nam zanimive predmete in se odločimo, ali želimo ta predmet in koliko smo pripravljeni zanj tudi odšteti.

Sodelovanje je dejansko brezplačno in glede na to, da ničesar ne izgubimo, je seveda smiselno na dražbah tudi sodelovati. Ne glede na neuspeh ali uspeh. Poskusimo lahko. Morebiti bo pa ravno tokrat sreča na naši strani in bomo »bogatejši« za določen predmet. Tako so lahko dražbe odličen način, da na ugoden in enostaven način kupimo želene predmete, nepremičnine, avtomobile, starine ali karkoli drugega. Vse predmete si lahko ogledamo na spletnih straneh, kjer so odivjajo oziroma so prikazane aktualne.

CategoriesUncategorised