Lončene peči ne obremenjujejo okolja 

lončene peči

Lončene peči so med uporabniki že tako zelo priljubljene, sploh pa tudi zaradi tega, ker na kurilno sezono porabijo le malo drv; v povprečju od 4 do 5 kubičnih metrov. Najbolj pa je to seveda odvisno od velikosti peči in ne nazadnje še od tipa izvedbe; torej ali je lahka, srednje težka ali težka. 

Za lončene peči je značilno, da imajo praviloma obloge iz keramičnih ploščic, toploto pa oddajajo preko zunanjih površin. Če želite, da vam bodo skozi ves dan učinkovito ogrevale prostore, boste morali vanje drva naložiti dvakrat dnevno oziroma enkrat na 12 ur. Ena od ključnih prednosti tovrstnih peči pa je tudi ta, da dodatno ne obremenjuje okolja. V naravo vrne le tisto, kar je iz nje vzela. 

Sicer pa se veliko uporabnikov za lončene peči odloča tudi zaradi izjemno lepega videza. Na voljo so vam v številnih oblikah in ne nazadnje tudi barvah. Na voljo za ogled pa tudi sicer so vam v spletni galeriji priznanega proizvajalca. 

Klasični ali električni kamin 

Kamin na trgu lahko najdete v številnih različicah. Lahko pa se odločite tudi za kaminsko peč, ki je nekoliko preprostejša za namestitev v prostor. Lahko namreč stoji prosto in se je ne obzida tako kot na primer kamin. 

Klasični kamin je med vsemi sodobnimi različicami še vedno izjemno mikavna izbira. A po drugi strani nekateri med  vami zanj nimate ustreznega prostora oziroma bi bilo poseganje v prostor zaradi postavitve kamina preveliko. V takšni situaciji je električni kamin odlična izbira. Ker je odlično zasnovan, na prvi pogled skorajda ne boste opazili razlike med njim in klasičnim kaminom. 

Vrste kaminov si lahko pobliže ogledate tudi na spletnih straneh proizvajalcev. Ker jih je pri nas kar nekaj, in to izjemno cenjenih, si vzemite čas in preglejte vso ponudbo. Slej ko prej vas bo kdo med njimi še posebej navdušil. 

 

CategoriesUncategorised