Skrb za lep avtomobil

Poliranje avta

Da bi lahko uživali v čistem, funkcionalnem in zanesljivem avtu, moramo zanj dobro skrbeti. Tu ne gre le za tista opravila, ki jih narekuje splošno vzdrževanje, pogosto pridejo zelo do izraza tudi detajli. Morda se bo za pomembno razliko izkazala vizualna podoba vozila – navsezadnje tudi ta vpliva na izkušnjo pri vožnji. V lepem in lepo urejenem vozilu se bomo bolje počutili, vožnja bo bolj udobna, posledično tudi bolj varna. Za to pa bo treba najprej kaj postoriti.

Čiščenje avtomobila

Najprej je treba seveda poskrbeti za splošno čistočo avtomobila, preden se lahko lotimo kakšnih posebnih kozmetičnih posegov. Za čiščenje uporabljamo prilagojena čistila za avto, ki ponujajo kar najboljši rezultat, dobro pa je, da se poslužimo tudi kakšnih kakovostnih pripomočkov, ki nam delo še nekoliko bolj olajšajo. Seveda lahko dober učinek dosežemo že s hitrim pranjem z visokotlačnim čistilnikom, še posebej če ta omogoča enostavno uporabo čistila za avto. Na ta način lahko dobro očistimo karoserijo in podvozje, vseeno pa se je pametno kakšnim posebej občutljivim kotičkom nekoliko pozorneje posvetiti kar ročno.

Tudi v notranjost lahko pokukamo, če imamo na voljo pravo orodje. Potniško kabino pospravimo in uredimo, z uporabo primernega čistila za avto pa dobro očistimo armaturno ploščo, sedeže in predvsem vse vmesne kotičke, kjer se rade nabirajo smeti.

Poliranje avta

Ena izmed možnosti je tudi poliranje, ki lahko ponudi še boljši učinek. S tem postopkom nadgradimo izgled in funkcionalnost avtomobila, lahko tudi odpravimo nekatere težave. Poliranje avta je lahko dokaj enostavno, če imamo prava sredstva in pripomočke. Polirno pasto lahko kupimo v specializiranih trgovinah, prav tako ob tem lahko najdemo še krpe iz mikrovlaken ali pa uporabimo kar običajne bombažne krpe. Še bolje pa je, da poliranje avta zaupamo izkušenim strokovnjakom, še posebej če se nadejamo odpravljanja kakšnih konkretnih težav. Tako lahko poliramo žaromete ali pa odstranimo manjše praske, za kar bodo najbolje poskrbeli strokovnjaki, ki se s tem profesionalno ukvarjajo.

CategoriesUncategorised