Akumulator za motor tipa MF

sončne celice

Akumulator za motor ima poseben način vzdrževanja. Trgovci vedno opozarjajo, da se vsak tip akumulatorja za motor vzdržuje na poseben način. Vsak motorist mora biti poučen o tem, kako bo pravilno upravljal z novim akumulatorjem za motorna kolesa. Pomembno je, da akumulatorjev MF ne polnimo s klasičnimi polnilci, ki akumulatorje polnijo s konstantno napetostjo.

Akumulator za motor MF mora biti polnjen s tako imenovanimi večstopenjskimi polnilci, ki so narejeni tako da akumulator tudi testirajo in ugotovijo ali je le-ta sulfatiziran ali ne. V kolikor polnilec zazna, da je akumulator sulfatiziran, prične s postopkom razbijanja svinčevega sulfata. S pomočjo pravilnega polnilca lahko namreč obudimo tudi takšne akumulatorje, ki jih marsikdo že odpiše.

Akumulator za motor mora biti vedno prilagojen za določenega proizvajalca motornih koles. Izbira torej ni tako enostavna. Le strokovnjak na področju akumulatorjev bo kupcu lahko dobro in pravilno svetoval pri nakupu novega. Preden se zato podamo v nakup preko spleta, je dobro, da imamo pri sebi vse potrebne informacije, ki nam bodo pomagale izbrati najboljši novi akumulator.

Sončne celice za polnjenje akumulatorjev pri solarnih sistemih

Sončne celice so osnovni gradnik vsakega fotovoltaičnega sistema in se skupaj povezujejo v solarni modul, ki s pomočjo generatorja napetosti sončno svetlobo spreminja v elektriko.

Sončne celice so idealen način polnjenja akumulatorjev, ki se uporabljajo v solarnih sistemih. Vsak solarni sistem ima namreč vgrajen primeren akumulator, ki shranjuje električno energijo za oblačne dni. Največkrat imamo na voljo solarne module, ki so zgrajeni iz monokristalnih sončnih celic.

Sončne celice so lahko tudi polikristalne in imajo izredno veliko moč. V kolikor si kupec želi, vam prodajalec lahko priskrbi tudi takšne z močjo 275W in več. Cene sončnih celic niso previsoke in so kupcu prijazne. Vedno več ljubiteljev počitniških prikolic in avtodomov se tako odloči za nakup sončnih celic, ki skozi celo poletje pridno lovijo sončne žarke in ustvarjajo električno energijo.

CategoriesUncategorised