Multifunkcijski tiskalnik za poslovno rabo

Multifunkcijski tiskalnik

Dandanes dobimo multifunkcijske naprave že po nižji ceni kot običajne tiskalnike. Ni težko dodati elementov, ki ponujajo dodatne funkcije, težje pa je eno napravo optimizirati do te mere, da bo svoje delo res vrhunsko opravljala. To pomeni, da multifunkcijske naprave morda ne bodo ponudile prav vsega, kar pričakujemo od namenskih tiskalnikov, kopirnih strojev in skenerjev. Za popolno zadovoljstvo bo treba pobrskati po višjem kakovostnem razredu, kjer se gotovo najde kakšen prepričljiv multifunkcijski tiskalnik za poslovno rabo.

Funkcionalnosti, ki pridejo v poštev

Poleg osnovnih funkcionalnosti, ki jih ponuja multifunkcijski tiskalnik, bodo zahtevni poslovni uporabniki iskali še nekatere dodatne zmogljivosti. Seveda se je pametno najprej pozorno posvetiti specifikacijam tiskalnika in drugih funkcij, pride pa hitro v poštev tudi to, ali je možno napravo enostavno povezati v omrežje in upravljati na daljavo, ali omogoča tiskanje s telefona, skeniranje na e-pošto, shranjevanje dokumentov na lokalnem disku … V poštev pride še kopica drugih opcij.

Med zahtevnejšimi uporabniki še posebej velja, da ima prav vsak svoje želje in zahteve. Dobro je torej, da imajo multifunkcijske naprave natančno navedene specifikacije, ki razkrivajo vse njihove funkcionalnosti.

Izbira znamke in modela

Poleg zmogljivosti naprave gledamo še na odlike, ki jih prinaša znamka oziroma proizvajalec, to je recimo prilagodljivo vzdrževanje ali servis. Konica Minolta je na primer ena izmed priznanih znamk, ki ponuja zelo ugodne pogoje na tem področju. Servis Konica Minolta je vsekakor dobrodošla možnost za zahtevne uporabnike, saj naprednejše naprave za poslovno rabo potrebujejo redno vzdrževanje in hitra popravila, če se želimo nanje pri delu povsem zanesti. Običajno se servis Konica Minolta naprav opravlja s strani pooblaščenih serviserjev, ki jih je načeloma dovolj, je pa to odvisno od znamke, modela in lokacije. Za zahtevne poslovne uporabnike pride tudi pri izbiri partnerja na tem področju lahko do težav, saj je treba upoštevati odzivnost in ponudbo.

CategoriesUncategorised