Masovna naročila papirja

Foto papir

Medtem ko se običajni domači uporabniki brez težav zadovoljijo s kompletom 500 listov pisarniškega papirja za tiskanje, bodo zahtevnejši uporabniki povpraševali po masovnih količinah, ki bodo zadostne za zalogo pri rednem poslovnem tiskanju. V takšnih primerih pride v poštev le papir na roli, ki je tudi edina smiselna izbira za tiskanje v večjih obsegih in predvsem v večjih dimenzijah. Dodatna prednost za masovne naročnike je ta, da so role zelo prilagodljive, že serijsko na voljo v različnih dolžinah.

Papir na roli

Role papirja so na voljo v standardnih širinah, ki jih določajo tiskalniki. Tiskalnik lahko sprejme rolo do omejene širine, je pa dolžina precej manj omejena, z manjšimi prilagoditvami lahko uporabimo tudi praktično neskončno rolo. Standardne dolžine sicer segajo od 50 metrov preko 100 in 150 vse do 200 metrov in več. Možno je torej že s serijsko ponudbo papirja izdelati obsežno zalogo v prilagodljivih količinah.

Ne le to, papir na roli je na voljo tudi v povsem poljubnih dolžinah. Role je namreč možno oblikovati po naročilu, torej jih je možno odmeriti na točno določeno dolžino. Tudi širina je lahko prilagodljiva, čeprav to ni tako koristno, saj omejitve postavlja tiskalnik.

Druge vrste papirja

Čisto možno pa je, da 200-metrski papir na roli ne bo prišel v poštev, vseeno pa bodo kupci iskali posebne rešitve v večjih količinah. To je recimo foto papir, ki se običajno ne prodaja v celih rolah, temveč v kompletih z listi v določenih standardnih dimenzijah. A tudi foto papir je včasih uporaben v večjih dimenzijah, zato se vseeno dobi tudi na roli. To je idealna rešitev za večje projekte, recimo tiskanje oglasnih transparentov in drugih promocijskih ali informativnih materialov. V tem primeru je foto papir običajno na voljo v rolah po 30 metrov, ponujajo pa tudi v tem primeru proizvajalci nekaj prilagodljivosti pri oblikovanju poljubno odmerjenih rol.

CategoriesUncategorised